Glömde....

...idag har vi varit å handlat och när vi kommer fram dit säger Elias - tantum och LER jättestort. Fatta vad ungen kan?!?!? Vet till och med vart gratisbananerna är... Naturligtvis skulle han ha en sådan :)

Igår gjorde jag premiär på fotbollsplan, det gick bra MEN när jag kom hem sa Elias: mamma töm boll. Översättning - mamma döma fotboll. Hjärtat smälte och jag grinade en skvätt.

Vad händer mer då?
+ Elias pinkar på pottan, på morgonen. Är han utan blöja och känner att han blir kissnödig, springer han mot pottan men hinner inte alltid alla gånger.
+ Han dukar bordet och dukar av.
+ Går undan med sin tvätt, hjälper gärna till att vika MEN då hamnar all tvätt på golvet...
+ Bäddar sin säng, på sitt sätt.
+ Älskar inledningen på Bolibompa, inget annat är intressant.
+ Borstar tänderna med tandkräm.
+ Dansar och sjunger mer än gärna.
+ Pratar i ett. Mer och mer ord för varje dag. Även ökad förståelse för vad vi säger åt honom.
+ Pussas och kramas gärna...
+ Vet vad han vill, både på gott och ont. Ibland krigar vi som attan. Kan ta kvällens nattning som exempel. Elais vägrade sova MEN han skulle sova, tog ca. 90 minuter innan han gav upp MEN mamma vann :)
+ mm mm


Veckan i bilder!

image209
Med pappa i traktorn på pappas jobb. Skvallra inte till hans chef :)

image210
Busar i skåpen, som vanligt...


                                       
Så här mkt snöade det i torsdags. Jag å Tommy skottade snö i drygt TVÅ timmar. Det höll aldrig på att ta slut!!! Bild ett visar hur mkt snö vi hade på fönstrena i vardagsrummet. Bild två visar hur mkt snö vi hade på baksidan.  Bild 3 och 4 visar samma sak....



Helgens lunch - spagetti och köttfärssås...


image216
Elias fick tugga på sin första knäckebrödsmacka här hemma. Det får han göra på dagis varje dag MEN vi är ju mesiga här hemma. Som ni ser är Elias inte så piggelin på bilden. I fredags ringde dagis och sade att Elias hade feber. Tommy fick kasta sig i bilen och hämta hem honom. Elias sov i FYRA timmar på eftermiddagen (han har precis vaknat när bilden är tagen) efter sovpausen var det då inget fel på honom.... Har ingen aning om vad som drabbade honom MEN allt löste sig på bästa sätt :)


image217
Ute i kylan, -17 C. Har precis varit i pulkabacken men vi gick hem eftersom jag frös... Notera Elias nya fina skor, svindyra! Dock reafynd. Nu är det bara mammas tur kvar - jag måste köpa nya vinterskor. Kan inte vara ute om det är kallt, fryser tårna av mig :)


       


image224

I lördags köpte vi hade vi ett mål - nya skor till Elias. Det blev inte bara det - vi var tvungna att köpa lite nytt DUPLO eftersom de hade 50% på alla leksaker på Coop. Otroligt synd! Elias blev glad och mamma ännu gladare.
1. Elias och mamma har byggt ett jättefint garage till brandbilen.
2. Elias poserar.
3. Här bygger han sista klossen, kronan på verket.
4. Garaget borta, som Elias sade
5. Jag har inte gjort något!


image225
Elias kör med sin traktor, iklädd pyjamsen...

GOD NATT!

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=33638

Tjohoo!

Tommy å Elias hamnade i TV!!! En liten glimt bara men ändå... Gå in på länken (se ovan)  och klicka på se Nordnytt, dagens datum å tid 19.10. När de intervjuar kommunalrådet Karl Petersén, så glimtar Tommy och Elias förbi i bakgrunden, till vänster.

Kvällens möte gick sisådär. Vi fick inga löften om vägen. Hoppas de lyssnade och tog till sig av det vi hade att komma med. Många hade förberett sig väl, dock inte jag å Tommy - tyvärr! Alla de som gjort ett jättejobb med förberedelser ska ha en stor ELOGE från oss som inte gjort ngt alls. TACK!

Elias hade superkul. Han fick vara i sporthallen med antingen mig eller Tommy. Där var det fullt ös! Elias skulle vara med de stora barnen, springa och klättra i ribbstolarna... det gick sisådär. De stora barnen var inte så intresserade av att leka med Elias. Han somnade fort ikväll i alla fall. Kan även bero på att när jag skulle hämta honom på dagis idag, GICK JAG. Dit tog det ca. 20 minuter. Hem drygt EN timme. Elias hittade en massa snöklimpar på vägen (pimpar - som han säger). Prommisen tröttade nog oxå ut honom.

NÅJA - nu ska det vilas. Imorgon ska det arbetas!

KRAM

Heath!

Kan inte släppa det här med unga skådisar som förstör sina liv... Vad händer?!? Är det Hollywood som förstör dem eller är de som oss vanliga Svenssons med problem? Vi har ju också problem OCH en del kanske väljer att börja knarka eller dricka för att dämpa. Media flåsar oss inte i nacken hela tiden vilket gör att vi kan få vara ifred MEDAN de kända inte får vara ifred - någonsin. Läste någonstans att Brittan jagats av minst ÅTTA papparazzis i helgen. Hur blev det så här fel? Förstår att kändisarna inte får ha sina problem i fred MEN någonstans måste det finnas en gräns. Jag är inte intresserad av Brittans privatliv, vem hon lever med osv. Tkr inte att det är kul att läsa om att hon har psyskiska problem, det är bara tragiskt. Vem ska förändra den här situationen, människor dör på grund av detta.

Istället för att göra nyttigt funderar jag över det här, inte heller särskilt hälsosamt.



Ikväll ska vi faktiskt göra nytta. Kommunen planerar att dra en genomfartsled häruppe på Kronan. Det beräknas passera 3000 bilar en väg och 7000 bilar andra vägen. Låter som ganska många bilar i mina öron. Ikväll ska vi protestera mot detta. Ett gäng som bor här har startat upp en protestaktion och givetvis hänger vi på. Kan inte fatta vad kommunen pysslar med?!?! Vi har ju byggt hus här för att vara nära naturen och slippa trafikbuller osv och så gör de så här... Vi säger NEJ till genomfartsled via Kronan, så enkelt är det.

www.stoppakronanvag.blogg.se

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=56952&a=1032045&lid=puff_1032040&lpos=rubrik

Nordnytt sände igår från de föräldralediga, troligtvis är det de som protesterar mest eftersom de är hemma och vet vad som händer om dagarna, de var ute på prommis tillsammans med Nordnytt. Läs bifogade länkar!



Imorgon ska jag gå på jobbet, säga vad de vill. Kan ju inte vara hemma och fundera över sånt här. Bättre använda hjärnan till något viktigare, typ undervisning.

BVC + Heath!

I måndags var Elias till barnmorskan, eftersom jag spydde och mådde uselt, fick Tommy den stora äran att åka dit med honom. Han vägde 13.6 kg och var 84 cm lång. De gjorde en sk utvecklingsplan, vilket inenbär att hon skrev ner om han förstår oss, om han kan prata, går - allt som hör barn till... Avslutningsvis så fick han EN spruta. Han grinade ingenting, utan gnydde bara till när hon stack in sprutan i armen. Efteråt fick han ett klistermärke som han var oerhört stolt över. Han fick ett plåster på armen eftersom det blödde lite MEN det slet han bort så fort han kom hem.

Är idag hemma från jobbet för tredje dagen. Åt en macka igår kväll innan jag gick och lade mig, eftersom jag var såååå hungrig. Det har jag fått ångra efteråt! Det har bildats ett lock vid magmunnen, så det känns jättekonstigt. Vi har tyvärr inga såna där magtabletter hemma... MEN ska ta en liten prommis kanske det lättar. Är dock så trött, så vi får se vad som händer med den... Har knappt sovit ngt i natt.



Måste bara kommentera det som står på aftonbladet.se och expressen.se. Heath Ledger är avliden! Vad ska man säga?!?! Vart är världen på väg? Unga kändisar mår dåligt, knarkar, super och slutligen dör. Förra veckan var det oxå ngn ung kändis i USA som hade dött, antagligen av en överdos och nu Heath. Brittan mår kass, Lindsay Lohan - vem vet hur hon mår, Paris - dricker och kör bil samma Mischa Barton och Nicole Riche. Är detta våra ungdomars idoler? Vart ska det här sluta? Jag utgår ifrån att Ledger tagit livet av sig, varför? När man är 28 år har man hela livet framför sig. Är dåligt insatt på det här med psykiska sjukdomar men har förståelse för att det kan åta upp en och att man aldrig kan ta sig ur. Tänker på hans familj, han har en 2-årig dotter. Stackars barn! Hoppas han har fått ro i själen nu! MEN vart är världen på väg?

Nu lite självömkan!
KRAM

Bilduppdatering!

B1
Kan inte fatta varför våran kamera jämt gör så att det blir RÖDA ÖGON - otroligt irriterande! MEN här är bebben i alla falli full fart på sin fyrhjuling. Nu kör han med den som en galning. Svänger och gasar! Bromsar det gör han inte. Vi kommer ha enorma hål i väggarna innan sommaren... Till sommaren åker den ut, fortare än fortast.


B2
Mobbe var barnvakt i fredags, när dagis var stängt. TACK för det! Vi är evigt tacksamma.


B3
Här poserar Elias i sina finkläder, rosa skjorta och jeans. Notera dödskallebältet!


B4
GLAD i sina finkläder! Förresten, Elias är för det mesta på glatt humör, förutom när han inte får som han vill.


B5
Tommy knöt en tröja runt huvudet på Elias och det tyckte han var superkul. Sprang runt med tröjan på huvudet och skrattade. Allt tokigt är kul! Sitta i tvättmaskinen, lyfta i blomkrukorna, dra i kablar så grejer trillar ner, hoppa i leklådan osv....


B6
En matbild - givetvis.


B7
Elias tkr att han ätit färdigt :)


B8
Elias fick presentkort på POP i julklapp av IA (Fia). Han köpte en biltröja och bilbyxor...


B9
Matbild igen MEN notera att han sover. Har aldrig sett ngn sitta sovandes och äta MEN Elias han kan det... På dagis har de sagt att han ibland somnar och nu har jag fått bildbevis på att det är så. Efter maten bar jag honom på toa, tvättade honom, böt blöja och lade honom i sängen och han vaknade INTE. Förstår ni?!?!?! Knasunge!


B10
Här badar Elias. Det är pappa som spökat ut honom med skummet. De har alltid jättekul när de badar - det är deras grej. Har tänkt på vad jag och Elias har för grej och jag kommer inte på ngn. Tommy och Elias bygger kojer och badar. Jag bygger Lego men det gör ju även Tommy. Ska försöka hitta ngn grej som vi har ihop....



Kök
Så här fint har vi i vårt kök nuförtiden... AVIS eller?!?!


Snö
Så här snöigt var det när vi vaknade i helgen. Det var bara att gå ut coh skotta. Vi är ju inte alltid så smarta här hemma, så vi gick ut utan kamera. Har tyvärr inga bildbevis på vår snögubbe eller välskottade uppfart.


Snö1
Baksidan av vårt hus, grannen har målat sitt hus blått. Ni skymtar vårt vita garage och Tommys nyinköpta skottkärra.



I söndags var vi på hockey. Elias hittade en puck. Nu springer han omkring och ropar PUCKO hela tiden. Var tvungen förklara på dagis vad han menar, så att de inte tror att vi lär han dumheter. Fast dumheter lär vi ju honom MEN det behöver inte de veta :) :) Vi är lite busiga som föräldrar ibland...

Vi har lärt honom att skåla, säga knasboll och sådana saker, inga allvarliga grejer alltså.



Nu ska jag tycka lite synd om mig själv och sova en liten stund. Har lämnat Elias på dagis en stund, behöver vila. Ska hämta honom snart...

KRAM

Magsjukan härjar igen!

Jag är såååå less!!!  Nu har jag åkt på en rejäl magsjuka, det kommer från alla håll - samtidigt! Är hemma från jobbet, det var ingen där som ville ha magsjuka... Förstår inte varför. Mår så jäkla dåligt... Det började igår och har hållit på hela natten och morgonen. Tvingade mig själv att skjutsa ner Elias till dagis - hade inte tänkt göra det. ÄR jag hemma ska han vara hemma. MEN kände imorse att jag inte skulle orka ha honom hemma själv en HEL dag. Snacka om att jag är en DÅLIG mamma.

I helgen har det inte hänt så mkt. I lördags hjälpte vi farmor att flytta + att vi skottade snö. Vi mös på kvällen, så mysigt. Igår var vi ute hela förmiddagen, från 9 till luchtid vid 12. Skottade snö, åkte pulka, byggde en snögubbe, våldgästade en granne. Jättetrevligt!

På eftermiddagen kom mormor och gammelmormor hit en sväng. De hade varit hos mobbe och hjälpt honom att städa. Skjutsade sedan gammelmormor på hockey i Coop Arena, vi brummade iväg till Elias kusselin. De har flyttat i hus. Det var då mitt illamående började... Kvällen ägnades sedan på toaletten!

Ska under dagen om jag piggar på mig lägga in bilder från i helgen.

HOPPAS ni ALLA mår bra!

KRAM

Fredagkväll!

SÅÅÅÅ var det äntligen fredag igen! MEN det känns inte lika bra som tidigare fredagar. Har stressat som en galning hela dagen. Klev upp 05.00, iväg med Elias till mobbe Stefan vid 7-tiden, köra som en biltjuv till jobbet - hade möte, genomföra alla mina lektioner på ett normalt sätt, kasta i mig lunch, köra som att jag stulit bilen till brorsan, skjutsa honom på jobbet (han började jobba 13.00) samtidigt som jag skulle hålla Elias vaken tills dess att vi kom. Slutar egentligen klockan 13.00 på fredagar, så vi håller en tumme att min chef inte läser det här. När vi väl kom hem, åt vi lunch och lade oss på sängen för att sova en liten stund. Den lilla stunden renderade i TRE timmar. Vaknade halv fem, alldeles snurriga - visste knappt om det var dag eller natt.

Inte nog med det - Elias har blivit snorig och lite hostig, vore ju snyggt om han blev sjuk igen. Tror inte jag pallar med det nu. Han får gärna vänta en stund med att bli sjuk MEN det är ju ingentin som vi styr över, TYVÄRR!

Elias säger numer: tetan - Stefan

Nu har vi suttit i soffan och sett på TV. Let´s dance. Har inte bildat mig ngn om uppfattning om programmet.

HOPPAS Er fredag varit bra!

KRAM

Sötnos!

Sötnos!

Nu har VI enats! Det händer aldrig!  Vi åker till Sthlm första helgen i maj. Åker en lördag och kommer hem måndagen. Snåltarmen tog över - nu kan vi lyxa till det och bo på hotell. Resan kostade 1000 kronor för oss tre. Hade vi åkt fredag till söndag som vi tänkt, hade det kostat ca. 2500 kronor. Nu räcker pengarna till HOTELL! LYX!

Det är dock länge kvar till maj... Jag längtar!

Nu sängen - GOD NATT!

God afton!

Här händer inte mkt! Jobbar och sliter som vanligt. Det går bättre för var dag med Elias på dagis. Idag slutade han gråta när ´jag lämnade kapprummet, jag stannade och tjuvlyssnade... Körde bil idag, för att kunna hämta Elias tidigt. Tänkte att Tommy skulle få sova lite längre, han har ju tidigvecka denna vecka. Han stiger alltså upp mitt i natten och slutar vid lunch.

Elias mår bra! Hoppas och leker hela tiden. Inte en minut i stillhet - man är helt slut när han lagt sig på kvällen, så ikväll blir det tidig kväll, för ALLA - dvs. mig och Tommy. Nu är det för det mesta TREordsmeningar som kommer. Pappa - titta - där eller mamma-kaka (kasta)-bon(boll). HÄFTIGT! Ingen dag är den andra lik här på Kronan.

Håller på att boka resa till Sthlm, för oss är det ett helt företag. En del hoppar i kläderna och drar till Thailand med småbarn och hela baletten MEDAN vi knappt kan lämna kommunen med våran galning. Tjockisen som vi tänkte hälsa på rekommenderade ett lägenhetshotell i närheten av där de bor MEN vad är bäst med småbarn. HOTELL eller LÄGENHETSHOTELL. På hotellet kan man ju verkligen slappna av och veta att man slipper laga mat och städa osv. I en lägenhet har man ju med sig allt ansvar... Vad tkr ni och framförallt vad TROR ni? NÅJA - resa blir det i alla fall, april eller maj. Jag funderar på om vi ska åka i slutet av maj eftersom Gröna Lund säkert öppnat då och då kan vi åka lite krausell med Elias. Vill samtidigt åka så tidigt som möjligt... Tjockisen ska ha barn i mitten på mars. Ska prata med Tommy och kolla om vi inte kan åka TVÅ gånger. En nu på våren och en gång i juli under semestern. Tror ni han köper det? Kan ju alltid fråga om mamma vill följa, vilket innebär att  hon får betala :)

Min pappa har fixat min bil i måndags. Den gick bara sjuttio och orkade knappt uppför Kronan-backen MEN nu jäklar orkar den över hundra och det är inga problem i backen. Det var membranet som var trasigt, det säger mig nada - oerhört billigt var det i alla fall HELA 80 kronor. Har alltid trott att om bilen är trasig blir det svindyrt, hade inte rätt. TACK snälla pappa!

KRAM

Rocky på TV! - detta skrevs i lördags natt...

Sitter framför dumburken och ser Rocky. Tommy och Elias sover sen flera timmar. Fredrik sitter vid datorn och spelar. Jag går inte och lägger mig - VARFÖR? JO - jag sitter med fotoalbum i handen och grinar. Är nostalgisk! Tänker tillbaka på tiden när Elias precis hade plockats ur mig. Han var så liten och världens sötaste bebis! Varför går tiden sååååå fort? Kan inte fatta att han blir två till sommaren, han går på dagis, han GÅR, klarar sig mer och mer själv för varje dag som går. Vart tog tiden vägen?

En fråga som jag funderat mkt över är: när kommer nummer TVÅ? Om det nu kommer ngn, det vet man ju inte. Känner inte ngt stort behov av det just nu MEN jag har inget emot att vara gravid en gång till. Skulle gärna gå omkring med magen i vädret en eller några gånger till. Samtidigt känns det som att jag vill lägga allt fokus på Elias, det är så kort tid som han är så liten och han suger verkligen musten ur mig. Nåja - måste ju först och främst övertala Tommy om att vi kanske måste skaffa ett barn till. Han svar bli NEJ inte en gång till, det vet jag. Han har ju TRE. Kan förstå honom men samtidigt så kan jag inte. Barn är en gåva, ngt man får låna en kort tid. Ser ju bara på alla bilder av Elias när han var liten, vägde bara dryga 4 kilo och nu väger han 14.

Åter till nostalgin - Elias var så söt som liten bebis. Han är givetvis fortfarande söt MEN hans små läten när han var liten, när han var hungrig. När han inte ville ligga i sin säng. Han ville alltid sova på mig eller Tommy, mest mig :)   Hans första leende - då jag smälte. Hans första mamma. Första stegen! Krälandet på golvet. Han hatade att åka bil när han var liten - han skrek hela tiden. Kräktes gjorde han jämt och överallt. IDAG - gåspringer han hela tiden, pratar för fullt - hela tiden, älskar att fika, visar känslor - skrattar och gråter, blir arg och ledsen, busar, charmar allt och alla, skottar snö, hänger tvätt, borstar tänderna med tandkräm - fattar NI med tandkräm, visar när han vill ngt, kommer fram och säger bupp (upp) och det bara för att pussas, blir överlycklig när det är bompa på TV, gillar när det händer sakerNu flödar verkligen tårarna, måste sluta. Ska titta lite till och sedan gå och sova.

Hoppas ni får uppleva känslan av att vara mamma, förälder överlag. Alldeles underbart! Många glada minnen och för oss är vi bara i början om än det känns som att han är såååå stor.

TACK ELIAS för att du valde mig som mamma!

Kommentera!

Hade ingen aning om hur många som läser bloggen varje dag. Det är ca. 20 st. Vem är ni? Kan tänka mig att mamma är en, min pappa en annan, Tommy på jobbet, tjockisen och kusselinen. Har några aningar om några MEN vill inte nämna några namn. Men vilka fler? Vore kul om ni kunde kommentera eller åtminstone säga ngt till mig.

NÅJA - kul att mitt "tråkiga" och innehållslösa liv kan göra ngn annan intresserad.

Detta gör ju att jag funderar över varför jag egentligen bloggar. Har tänkt på det många gånger och mitt svar blir: för att komma ihåg vad som hänt när under Elias uppväxt. Är ju så dålig på att skriva för hand, för dagbok, så det här är ett enkelt sätt samt berätta för alla er som jag inte träffar dagligen. Ni får ta del av Elias liv på första parkett, ni får läsa om hur jag känner det som mamma och lite annat dravel... BRA eller hur?!?!

STOR KRAM till ER ALLA


FYRHJULING + dagisvecka!

FYRHJULING!

Så här glad är Elias när han får brumma omkring på sin fyrhjuling som han fick av tomten. Den går inte så fort i vuxnas ögon MEN i hans ögon går den riktigt fort. Han tjuter av skratt och trycker hårt på knappen. Han krockar överallt med allting samtidigt och det beror på att det är oerhört dålig svängradie. Den går ju bara TRE km/h och det är ju lagom fort. Hjälmen har han på eftersom han en dag hämtade den när han skulle köra och nu har han för det emsta hjälm när han kör... Vi tänkte att han till sommaren får köra ute med den, tror inte den är anpassad för att användas inomhus. I bakgrunden skymtar ni Nalle Puh - piratskeppet och jättenallen som han oxå fick i julklapp. Vår nya skänk ser ni oxå i bakgrunden - det var den som levererades efter FYRA månader. Aldrig mer WIKA möbler i Gammelstad.

Elias har haft en jättetung vecka på dagis - mkt gråtande. Troligtvis har han varit ledig för länge... (tror dagis, jag har ingen aning om vad det kan vara - har inte ngn magkänsla över vad som kan ha hänt. Elias har ju älskat dagis, antagligen ngn fas men men vem vet?). Vi har lämnat ett collage på dagis där alla släktingar är med. När ett annat barn stått framför det och tittat på Elias familj, har han antingen börjat gråta eller puttat bort det andra barnet. Vad säger man?!?! Skratta eller gråta? De har även en liten barnsoffa i närheten som barnen brukar dra fram och sätta sig på. Elias har knuffat bort den om det suttit barn och tittat på collagen. Alla collage hänger brevid varandra. Han har mest suttit i famn och hållit handen med fröken. Telefonen har han oxå sprungit omkring med och ropat mamma, velat ringa till mamma - gulliga barn! Han har inte ringt men tanken är god. Hade ett långt samtal med dagis om att jag vill att de ringer när han är ledsen - jag vill inte komma dit och få höra hur ledsen han varit under dagen. Min högsta önskan är att inte ska må dåligt utan trivas på dagis, det ska vara kul att gå dit. Tror inte att de förstod mig på rätt sätt. När jag hämtat honom har de berättat om hur ledsen han varit, en sån gång vill jag att de ringer så att jag eller Tommy kan hämta honom, så enkelt är det. Då får de tycka att jag är hamig, fjantig, töntig, mesig och löjlig MEN Elias ska inte må dåligt av att vara på dagis. Jag förstod inte hur dåligt han mått förrän på torsdagsmorgonen när jag lämnade honom och han sprang efter mig gråtandes och ropade mamma. Då hade jag god lust att vända i dörren MEN fröken sade att jag bara skulle fortsätta gå och de ska ju veta bäst. Ringde dit senare på morgonen och då grät han och var jätteldsen, de hade fått ge honom snutten och Pickacho. De har aldrig behövt ge honom de tidigare. Frågade om jag skulle hämta honom men fick till svar att det inte var nödvändigt. Var för lyssnade jag på dem? Nästa gång följer jag magkänslan oavsett vad ngn säger.

I övrigt har det varit en mammig vecka överlag. Elias pratar bara om mamma. Får knappt gå på toa, trots att Tommy och Fredrik är hemma. Kvällarna ska jag söva honom, de kvällar Tommy provat (två) har Elias ropat på mamma i ca. 60 minuter. Vi har alltså det vi gör här hemma på Kronan!



hos momme
Så här glad vill jag att Elias ska vara på dagis. Här är han hos mormor och har hämtat sig en pepparkaka. Tur julen är slut och pepparkakorna med...

Själv har jag varit på kurs idag. Domarkurs! Fortbildningen för att utbilda nya unga domare. Alltid superkul att träffa kollegor, att få prata om kommande säsong osv. Nu ska vi börja planera vårens kurser och komma igång. När kursen var slut, hade jag ett missat samtal och det var en arbetskollega till mig som ringt. Ringde upp henne och hon ville låna Stieg Larsson, del II. Letade reda på den och hon kom förbi för att hämta den OCH då visade det sig att det var FEL bok! Hon fick vända i dörren, kände mig skitdum! Var tvungen leta på vinden och där LÅG den. Ringde upp henne och hon blev SUPERGLAD! Hennes man håller tydligen på med del II och hon har läst del I klart och vill läsa tvåan NU! Jag förstår henne eftersom trilogin är som en DROG. Man måste bara läsa mer och mer MEN när man läst trean då är man nöjd. Det är skönt! Brukar inte känna så när jag läst trilogier, vill läsa en till men Stieg Larsson har nog lyckats med det omöjliga... Eller vad tkr ni?

Igår snöade det massor och jag har snöskottning på min lott. Fick skotta TVÅ gånger igår och det var blötsnö, så jag var helsvettig när jag kom in. Kul att skotta snö samt bra träning. Det som är roligt ät att få det exakt jämt över hela uppfarten. Vår uppfart är ca. 20 m lång och drygt två bilar bred, så det är en del att skotta. Idag har Tommy och Elias fått skotta igen, jag kunde ju inte eftersom att hade kurs.

Imorgon kommer Elias mormor och Hasse hit. Alltid kul!!!

Vi har försökt natta Elias i drygt EN timme nu. Han vägrar sova MEN nu hör jag att det tystnat i sovrummet, kanske Tommy lyckades med det omöjliga ikväll... Vi får se! Uppdatering - Han somnade efter EN timme och TJUGO minuter - knasiga unge :)

Nu ska jag ägna mig åt lite TV-tittande, hoppas det är ngt bra på TV. Apropå TV, igår var det premiär av Let´s Dance. Vad tkr ni? Jag tror det kan bli rätt skoj, har inte bestämt mig för ngn favorit än så länge MEN tror att speedway-Tony kan överraska. Danny kommer säkert att vinna eftersom han når rätt målgrupp.

Sköt om ER!         KRAM

Pappa + Elias

Pappa + Elias

Måste bara visa hur glad Elias var på morgonen efter jag varit på julgalan (i början på december ngn gång). Ordningen var återställd när mamma var hemma igen. Han har framför sig drinkbiljetterna som vi fick under kvällen. Kan inte fatta varför vi inte drack för allt ?!?! Skärpning tjejer!!

Så här glad är han för det mesta, det bara lyser bus i ögonen!

Numer säger han:
lälg - älg
kanka - anka eller kanna , beror på vad han pratar om
lalva - alva
atten - vatten
göt - gröt
snyt - sylt
petta - plätta
mötte - mössa
ante - vante
tocka - socka
mm

Det är så himla trist att man inte kommer ihåg allt. Är det ngn som har ngt tips på hur man ska komma ihåg sådana saker. Jag tkr att det vore kul att skriva ned för att komma ihåg... !

Hemma idag!

Hemma idag!
Elias har förstått hur man ska använda kameran :)

Idag har vi varit hemma, bebben och jag. Mitt i veckan och allt... Tanken var att vi skulle till BVC MEN hon vi skulle träffa hade åkt på magsjuka. Här har jag tjatat mig till ledigt idag och så blir det så här. På jobbet hade vi brist på lärare och vi har fått pussla ngt enormt, för att jag skulle kunna vara ledig. STORT TACK till mina kära arbetskamrater.

IDag har vi varit och hälsat på mobbe. Vi åt lunch och Elias fick frysta hallon, vilka han älskade. När vi åkte från mobbe svängde jag om till Kvantum och inhandlade ett par påsar hem. Vi har myst i soffan och i sängen. Elias råkade dänga sitt huvud rakt på min näsa och det gjorde jätteont. Började nästan gråta men bet ihop. Min älskade lilla prins sa: mamma, ajaj och sedan BLÅSTE HAN på min näsa. Helt otroligt! Då kan jag säga att tårarna sprutade och då blev han självklart än mer orolig. Han fattade till slut och att det var glada tårar.

Nu ikväll har vi varit till Tommys lillebror, han fyllde år. Elias var trött redan innan vi for, vilket ledde till att han inte var på g i kväll. Då tror man nästan att det är ngt fel på honom MEN det är det ju inte. Ikväll har jag nattat honom i 45 minuter! Han är såååå svårsövd nuförtiden. Ngn som har ngt förslag på vad man kan göra?!?!

På jobbet var det fullt ös redan första dagen. Elias hade varit jätteledsen hela första dagen på dagis. Sprungit och hämtat telefonen för att ringa till mig. Snacka om att mitt dåliga samvete gick från dåligt till uruselt. Dag två hade det gått bättre och idag var vi ju lediga, så vi får se vad som händer imorgon. Det värsta var att när jag hämtade honom i måndags, skulle han straffa mig genom att inte vilja följa med mig hem... Nåja - han följde ju trots allt med mig hem, min älskade unge!

Nu ska jag gå och sova, så att jag orkar upp till jobbet imorgon!

Sköt om er och stor kram!

Innedag idag!

Så mysigt! Vi har bara lekt inne hela dagen och det har varit otroligt givande åtminstone för mig. Byggt med klossar, kört fyrhjuling, lekt med bilar osv. MYSIGT! Min lillebror har även lekt med oss - alltid kul när du kommer hit.
Åt en riktig mysmiddag, tända ljus å grejer... Nu ska vi mysa i soffan och se TV MEN först ska bebben i säng. Han säger numer TRE ordsmeningar ibland. Pappa - titta - borta. Helt fantastiskt! Idag var första gången jag fick borsta hans tänder med tandkräm, låter urtöntigt men han har vägrat i sten. Elias älskar att få plåster när han gjort "illa" sig. Han kan pilla på med dem i flera minuter. Risken är att han stoppar dem i munnen och att vi inte hinner se att han har ett i munnen. Elias har även fått ett bälte till sina byxor som han älskar, han vägrar ha ngt annat på sig. Skön stil på ungen och han är bara 18 månader... Undrar vart det slutar?!?!

Imorgon ska julen ut! På måndag börjar allvaret...

Glöm inte att heja på småkronorna ikväll kl 20!

KRAM

Fredag hela veckan!

Så nu är ännu en vecka till ända... Känns väl sådär - jobbet närmar sig. Vill inte! Men men jobba måste man. Idag har vi varit på stan med T och T. Lunchade på Baan Thai och mös på ordentligt. Helmysigt! Detta är ngt som vi måste göras oftare.

Tänkte inte blogga om andra saker än familjen men måste ändå nämna Brittan. Vad händer?!?! Hon har tydligen  blivit bortförd med ambulans och hennes son (minstingen) är inplockad på sjukhus. Vad har hänt? Har hon blivit galen eller är det en förlossningspsykos eller amningspsykos? Kan inte ngn hjälpa henne? Vart är hennes föräldrar? Tusen frågor men inga svar... Stackars unga tjej! Kan inte fatta vad som hänt henne, hon har väl inte gjort ngn ngnting? Har alltid gillat hennes musik, inget man ska erkänna MEN tjejen hade talang. Och nu har allting spårat ur!

Ni måste förresten kika in hos min kusselin - hon har en bilddagbok:
http://sofiasniper.bilddagboken.se/

Nu ska här anjutas en mysig TV-kväll! Sköt om ER!

KRAM

Sjukstuga igen!

Kan inte fatta?!? Nu har Elias ögoninflammation! Röd i ögonen och lite kleggig. Tur vi är lediga i alla fall... Idag har jag fått ett par timmar på stan - så skönt! Köpte kläder till mig själv, framkallade några bilder till Elias dagiscollage. Han ska ha ett så att fröknarna vet vem som kommer och hämtar honom om det är ngn annan än mig och Tommy. Var även en sväng på Barnens Hus (www.barnenshus.se) och köpte DUPLO-lego, vi behövde ju några fler klossar och nu har vi det.

Nu ikväll ska jag och Tommy klistra och klippa ihop collaget, får se hur det går... Kul blir det säkert! Ska passa på och se en film, på måndag återgår vi till vardagen igen.

Imorgon ska vi bada, om ögonen tillåter. Håll en tumme!

STOR KRAM

DUPLO!

OJ - vad jag gillar att bygga med Duplo! Kan inte fatta, det är ren terapi. Elias får knappt röra sina legoklossar... Imorgon ska jag åka och köpa fler klossar. Han fick en hel hink men det är inte såååå många klossar i den. Vi vill ju bygga stora grejer och det funkar inte.




Elias har lagt sig, han tog med sig FEM böcker och EN leksak. Fattar inte vart han får alltifrån. Grejer med sig när han ska sova. Han tog även med sig Leo och Pikacho + snuttefilten.

Nu ska jag se lite på TV.

STOR KRAM

Normal uppdatering!

Hej!

Såg att mitt förra inlägg vad en massa svammel och babbel om magsjuka och ditten och datten. MAGSJUKAN är nu väck! Håller i alla fall en tumme om att den inte kommer tillbaka.

Nu är vi alltså inne på ett nytt år - 2008, vilket innebär att man ska avlägga löften och annat svammel. Har bestämt mig för att inte ha ngt löfte. Har så många måsten på jobbet så det funkar inte med ngt löfte. Tänker i alla fall dra ned på snusandet, inte jobba hemma så mkt samt TRÄNA MER. MEN allt detta har jag tänkt för länge sedan, nu står det här och ni kan ju påminna mig om det.

Nedan följer lite bilder från vår julledighet, som fortfarnade varar. Vi börjar arbeta igen på måndag till veckan.

Normal uppdatering!
Så här glad och nöjd var Elias innan magsjukan började härja hos oss.

Julklappsberg
Här ser ni vårt julklappsberg på julafton. Här saknas dock mina föräldrars julklappar.... Notera även Elias - inte så pigg!

Jultomten...
Såååå kom då tomten - äntligen! Elias blev hysterisk och vågade knappt titta på honom, det släppte dock efter en stund MEN han vågade aldrig riktigt fram...

Tomterädd
Skrajsen för tomten...

fjsdkfos
Paketöppning! Gissa vem som trivdes bäst?!?! Mamma eller Elias.


Julafton
Jättenallen är hur mysig som helst - TACK morfar och Mona!

På juldagen brummade vi iväg till morfar - vi fick börja med att duscha när vi kom fram eftersom ngn hade bajsat och hade bajs ändå upp i håret - inte kul!
Juldag hos morfar
Hos morfar och Mona (som kallas för nona) kom Elias på att han kunde stänga dörren med sådan fart så att en av listerna flög i golvet varje gång. Superkul!


jsfisofdhgsdf
Här leker Elias - juldagskvällen - (när han egenligen ska ligga och sova, klockan är ca. 22.00) med BRIO-tågbanan som han fick av mormor och Hasse (som kallas för tatte). TACK för tågbanan!


Alva 1 år
På torsdagen fyllde kusin Alva 1 år och hon fick en gungälg. Elias testade och tyckte den var superskoj! Kusselin Sofia var med oss på kalaset och senare på kvällen fick hon givetvis magsjuka... Tyvärr! Vi hoppas att du kryat på dig!

STORT GRATTIS till kusin ALVA på 1-årsdagen. Vi fick ju åka på leklandet på lördagen och leka en stund. Alltid kul! Trist bara att pappa låg med magsjuka...


Matbild - givetvis
Ni måste ju få se en liten matbild oxå. Elias har ju ätit som en kratta under hela julveckan MEN han är nu i full gång igen. TACK för det!


Nyår
Nyår firade vi hemma i lugn och ro, pga av ovannämnda magsjuka... Elias tyckte inte om grevinnan och betjänten. Han försökte bara stänga av TV:n. Raketer gillade han att titta på... Vägrade gå in vid 19.30 men insåg till slut att han var ganska trött... Somnade vid 21.00 och missade allt det roliga vid tolvslaget.

Igår var vi och badade på Nordpoolen i Boden, Elias gillar att bada. Det var dock ganska kallt vilket gjorde att vi inte badade så länge... Brummade iväg till min mamma för förtäring och lite vila. Dvs. mamma och Hasse tog hand om Elias en liten stund så att jag och Tommy fick vila på deras soffor en stund. Igår kväll var Elias farbror Göran här och Elias sa för första gången Göran (eller  i alla fall ngt som liknade Göran...). Idag har vi varit ute och nu sover Elias gott på sängen. Jag har fått se Kalla åka skidor och tänkte få se killarna när de åker men med min otur vaknar väl Elias vilken minut som helst...

Det är mkt som har hänt veckan när vi nu varit lediga. Elias har vuxit enormt mkt, märks främst på alla kläder. Han vet vilket ljud tuppen gör (kockeliko - säger Elias). Han plockar undan sina leksaker, vill bygga bil på datorn med farbror Göran. Gapar stort när vi vill borsta hans tänder, är otroligt bestämd när han inte vill äta - VET vad han vill. Jag njuter varje sekund jag får med honom....!

Hoppas ni haft ett GOTT NYTT ÅR!