Kan ngn tala om...

.. för mig hur det kan komma sig att Daniel blev utröstad ur IDOL? Jag kan inte begripa hur det gick till - jag tog mitt ansvar och röstade så ingen kan klaga på att jag inte röstade. Hur tänker ni som röstade på Andreas och Marie - vad är det som gör dem bättre än Daniel och Amanda? Jag fattar inte, är väl som vanligt lite trögtänkt - snälla förklara och berätta!

Det är trist att Daniel inte får vara med i finalen i Globen och nu ska jag bara rösta på Amanda - vill inte ha Andreas i IDOL-final. Tkr inte att han för sig som en riktig artist MEN smaken är ju som bekant delad. Vill bara att ni förklarar hur ni tänker...

KRAM IGEN!

Helgen som gick!

Bebbe - ELIAS!

KOLLA VILKEN COOL KILLE! Och han är MIN min bara min! Ibland så får Tommy låna honom lite med det är bara ibland.

Igår var vi på julfest med Tommys jobb, supertrevligt och mycket roligt. Vi fick laga vår mat på egen hand. Vi blev indelade i fyra olika lag och tilldelades råvaror. Sedan var det bara att tillaga på eget bevåg, vi hade bla renfilé kändes inte roligt om vi skulle misslyckas med den MEN den blev supergod. Det är ju sådär man ska arbeta i köket, hitta på och bara använda ett fåtal kryddor till... Varför gär man inte så?!?! Tror att det beror på att man är så stressad på veckorna (då äter vi makaroner) och på helgerna ids man inte. MEN nu ska vi våga göra ngt nytt i köket :) Då är ni alla välkomna!

Efter middagen så bar det av till Olivers - där kände jag mig så otroligt obekväm, så vi åkte hem efter en stund. Klockan var ca. 00.30 när vi kom hem, det var bra.

Tommy väckte mig imorse klockan 08.00 och sade att jag inte kunde sova bort HELA dagen. FATTA!!! Han väcker mig den enda dagen vi är barnfria och ber mig kliva upp.... Snäll som man är klev jag upp och hela dagen har vi påtat på hemma, städat och rensat. På eftermiddagen brummade vi iväg till Boden för att hämta hem en otroligt viktig liten person. Kan inte med ord beskriva hur mkt jag saknat honom. När vi väl kom dit, så SOV han (och jag som höll på att längta ihjäl mig...)! Knasiga unge! Han vaknade dock efter en stund och det blev fullt fart på honom, som vanligt. Mormor och Hasse såg rätt trötta ut när vi for, de har säkerligen haft det hektiskt med lilleman. MEN de var så glada att de fått låna honom en natt. Han är ju så snäll så det är inga som helst problem att lämna bort honom, men undrar hur det skulle gå om vi lämnade honom till morfar eller farmor? NÅJA - den dagen lär ju komma...

Nu är det dags för mig att hoppa i säng. Är så kosmiskt trött! Ska jobba imorgon, ska bli kul! Elias ska på dagis imorgon, hoppas han inte gråter, för då blir jag knasig. Arbetsdagen blis såååå otroligt jobbig om Elias är ledsen när jag går från dagis, kanske kan övertala Tommy att lämna imorgon?!

Jag älskar min lille bebbe, som definitivt inte är ngn bebbe ngt mer. Ord kan inte beskriva vad jag känner. Känslorna bara väller över mig ibland, som imorse när jag blev väckt och han inte var hemma. Det nästan värker i hjärtat... Sedan när man träffar honom och han flinar åt en, då smälter man som vax. Hoppas han en dag förstår hur glad han gör mig varje dag, har äntligen fattat hur glad jag gjort min mamma....

Nu ska jag sluta grina och gå och sova!

STOR KRAM!

Veckan gick...

fylld av jobb, jobb och åter jobb. Hur katten ska jag hinna vara mamma samtidigt som jag har ett heltidsarbete?!?! Hur gör ni som fixar allt? Jag fixar snart inte ngt mer. Kommer hem efter 17 varje dag och är så trött att jag somnar när jag äter... Det är helt galet måste komma på en bättre lösning, för det här komemr inte funka längre. MEN det är bara att bita ihop och ta nya tag på måndag. Den här veckan har varit extrem!

Igår när jag gick till bussen vid 17.30 ringde jag hem för att kolla om de hade börjat med maten och då hör jag hur Elias gråter - jättemkt!!!! Tommy berättade att han snubblat och blödde ur munnen. STACKARS BEBBE!!! Jag grämer mig att jag inte kunde vara hemma och trösta honom - jag vet ju att Tommy fixar det , no problem - men det är min uppgift som mamma att trösta mitt barn när han är ledsen. Jag misslyckades med det. När jag kom hem vid 18,30 hade Elias världens fläskläpp på överläppen och ett blåmärke på näsan. Han hade åkt på en riktig smäll! Glad och pratig var han när jag kom hem, somnade gott i sin säng och sov HELA natten....

Idag när jag skulle hämta honom på dagis vid 13,45 låg han och sov - fortfarande. Då hade han sovit i nästan två och en halvtimme - helt otroligt! Han blev så glad när han såg att jag var där när han vaknade. Sedan brummade vi hem och där var ju pappa och dide (Fredrik). De hade monterat ihop skänken, som vi äntligen fått efter dryga tre månders låååånga väntan. Den var skitsnygg i verkligheten. Skänken är högblank vit och har en valnötsomslag - förstår ni vad jag menar?!?! Hittar ingen passande bild MEN jag ska fota den vi har och lägga in. MÅSTE först ta mig tid och det lär ju inte bli av de närmsta veckorna.

Elias fortsätter att utvecklas. Säger numer Bitte (dagisfröken), kocka (klocka) pucka (pulka) med mera. Han klättrar överallt där han kommer åt. Placerar bland annat sin traktor vid vardagsrumsbordet och klättrar upp. När han kommit upp LER han och är så glad. Han plockar fram sitt underlägg när han ska äta, är OTROLIGT hjälpsam med det mesta. Blir dock lite sur när han inte får som han vill.... MEN det är så det ska vara när han är så liten. Han plockar gärna fram sina kläder ur garderoben - allihopa - och lämnar sedan allt på golvet... Han väljer inte kläder själv utan det får jag fortfarande göra. Bäst att passa på medan man får....

Många pratar om julklappar - Elias ska skriva en önskelista - när han gjort det, lägger jag ut den på bloggen. Skulle tro att han vill ha leksaker - allt med motorer funkar och kläder - gärna färgglada Villervallakläder stl 92.

KRAM TILL ER!

ps Glöm inte att se IDOL - ikväll hejar vi på Amanda och Daniel ds.

Bloggeliblogg!

Idag hittade jag en sårskorpa i Elias huvud! Vad gör man? Ringer till dagis och skriker på dem att de inte berättat ngt. Det är en ganska stor skorpa, dvs. vi borde sett om han slagit huvudet så det blödde här hemma. JAG kan inte begripa att de inget sagt... Kanske de glömt tänker man då - MEN - de kan baske mig inte glömma om ens barn blött ngn dag. Det handlar om förtroende!!! Vad göra?

Idag har vi varit ute i nästan TVÅ timmar, strålande sol och nästan plusgrader. Jätteskönt! Elias har provat sin nya bob och han gillade verkligen den. Han har suttit still och åkt men mot slutet gick det för sakta. Så fort vi ökade farten skrattade han så högt att hela kvarteret hörde honom. Han trillade bara av en enda gång - sötnosen!

Morfar, mormor, Hasse och farmor har varit här. Nästan på samma gång. De har avlöst varandra. Det är alltid kul när de komemr och hälsar på MEN Elias blir såååååå trött och nu på eftermiddagen har han vägrat att sova. Han har jätteont i munnen (tänder på G) så han har inte varit ngt roligt sällskap. Nu ligger han på storebrors säng och myser men han kommer nog snart upp igen....


Nu ska jag börja laga mat, idag serverar huset pannbiffar!

KRAM

Söndagsmorgon!

Elias vaknade klockan 5.30! Kan inte begripa vad han ska upp och göra den tiden... Sur, grinig och gnällig ahr han varit sen dess. Har provat lägga honom i omgångar MEN han har totalvägrat att sova... Till slut tog Tommy honom och då somnade han efter lite bråk. Nu ligger han nedbäddad i sängen och sover som en stock. Jag tror inte han sovit färdigt när han vaknar tidigt - han måste lära sig att sova längre... Hur lär man en 1-åring att sova längre?!?! Någon som vet - jag vet inte. Tror inte att det funkar.

Idag ska vi iväg till Toys´r´us. Nyöppnad leksaksaffär i stan. Ska kolla på lite julklappar till Elias - vi ska inte köpa ngt idag. Eller kanske att vi måste köpa lite julgrjejer, jag börjar ju få lite julstämning för första gången på massor med år. Tror att det hänger ihop med att vi ska vara hemma på julafton. Vet att vi inte har ngn press att åka runt till alla. Undrar just om det kommer hit ngn på julafton? Vi får väl se! Annars ska vi bara vara ute och mysa på. Det är så fint väder, nästan plusgrader och sol. IDAG får jag inte glömma att se slutet på Desperate, somnade ju i tisdags missade sista 20 minutrarna.

Sverige förlorade igår! Väntat men ändå riktigt trist. MEN vi tar det på onsdag istället...

 Ha nu en riktigt bra dag!

Kanalerna....

... ÄR TILLBAKA!!! Nu blir det fotboll hela natten lång. Tommy och Fredrik har åkt iväg för att köpa lite snarra och ngt gott. BRA!

HEJA SVERIGE! Hoppas det blir Zlatan och Rosenberg på topp. Svensson Anders behöver inte alls vara med. Då vinner vi! Kom ihåg vem som sade det först.

KRAM

Skit också!

Min pappa åkte på bio tidigare ikväll, han kom då förbi med sitt Robert-kort till Boxern. Allt detta för att vi skull få se hockeyn, Luleå-Södertälje. När Luleå precis gjort 2-0 så bröt det. INGEN SIGNAL stod det och står det fortfarande. De varnar på radion om att det är något fel på Älvsbysändaren. Jag HOPPAS verkligen att problemet löses innan 22.00, eftersom det då är FOTBOLL!!! Gud nåde den som inte fixar sändaren, då skickar jag Elias till personen i fråga i MINST åtta timmar.

Elias har by the way ikväll haft det jobbigt. Han totalvägrade att sova. Har fått ligga brevid honom i över EN timmes tid MEN nu har han äntligen somnat. Tror att det varit mkt för honom idag; lekland med mobbe samt träffat bägge farbröderna osv... En ny dag imorgon!

Nu håller jag tummarna att TV:n snart börjar funka igen!

TREVLIG KVÄLL!

Leklandet!

Leklandet rules! Elias är helt galen när vi är på leklandet, idag inget undantag. Han springer, cyklar, klättrar och åker kana. Hur kul som helst - världens träningspass för mamma. Idag kidnappade vi med mobbe Stefan, han kan behöva träna lite extra :) Nåja, huvudsaken Elias är nöjd och glad. Efter ca två timmar ledsnade han och då brummade vi hem igen. Nu ligger han utslagen på sängen, helt knäckt! Leklandet är positivt, Elias blir jättetrött.

En nackdel med leklandet är att det inte finns ngnstans att lämna väskorna. Tur att farbror arbetar där, han tar hand om våra väskor... Frågan är vad vi gör om han inte jobbar ngn gång när vi är där. Fortfarande måste man ju släpa på skötväskan MEN den slipper man väl ngn dag om ngt år... Jag har ju ingen aning om hur länge barn har blöja men skulle tro att det blir ett tag till...

IKVÄLL ska vi se Spanien-Sverige!!! Glöm inte!

KRAM

Mitt hjärte smälte idag...

Dagis har ju som bekant varit stängt idag... Så vi brummade ut till Tommys jobb för att se hur det blivit efter ombyggnaden. Där körde Elias lite traktor och sprang runt som en galning. Pappa blev superglad över lite besök och vi stannade ett bra tag. Efter jobbet blev det ett besök på Kvantum, lite handling för helgen... I bilen på väg från Tommys jobb började jag sjunga lite - Imse vimse... - och då började Elias göra rörelser till!!!! Kan ni fatta?!?! Har aldrig sett honom göra det tidigare. Där sitter han på passagerarsätet, fullt påklädd i overallen och gör rörelser till Imse vimse - mitt hjärta det smälte. Höll på att börja gråta, tårarna flödade upp i ögonen MEN skulle ju hålla ögonen på vägen.


Denna underbara unge! Kan inte fatta att han är så duktig och framförallt att han är MIN, egentligen vår MEN mest min!

Nu sover han nedbäddad i sin säng och han sover gott, vill jag lova. Imorgon väntar leklandet med mobbe Stefan!

Amanda rockade i IDOL! Daniel är oxå bra. Tror att det kommer stå mellan dem i Globen. Kan inte fatta att Andreas är kvar, ingen känsla. Mattias har mer känsla än honom, trist att han åkte ut men han verkade inte alltför ledsen för det. Marie P - vad gör hon kvar? Ngn som vet? Sjunga kan hon MEN absolut inget mer...

STOR KRAM och GOD NATT!

Kort uppdatering!

Hmm - idag får man snällt stanna hemma från jobbet! Dagis är stängt och jag har inte fixat ngn barnvakt... Det är liksom ingen ordning här ibland MEN det blir säket bättre ju säkrare förälder man blir. Kan ju vara lite skönt att vara hemma en dag men har tusen saker att göra på jobbet. Får jobba igen jättemkt nästa vecka.

Här är det annars bra! Bebben har sovit hela natten i sin säng, vilket är bra för honom MEN både jag och Tommy vaknade med ryggont. Vi är ju så vana att ligga lite knasigt i sängen på nätterna men inatt har vi fått ligga bekvämt vilket ledde direkt till ryggont.

Vår fläktkåpa har kommit - den är superfin! Tommy ska montera den ngn helg här framöver och då får jag och bebben inte vara hemma. Han ska kakla köket samtidigt - äntligen!

Nu vaknar bebben! Idag ska vi vara ute i snön. Det har snöat en hel del och Elias gillar snö!

STOR KRAM

Normal bebbe!

Normal bebbe!
Här kommer en "normal" bebbe!!! Ser ni vilka vackra ögon vårt barn! Alldeles perfekta - nötbruna och stora. Kan inte fatta att vår unge är så söööööt! Tror dock att han blir ljushårig det verkar så nu i alla fall....

Hoppas ni alla har det bra där ute! Nu ska vi se fotbollsgalan...

KRAM

Knasiga bebbe!

Knasiga bebbe!
Så här kul har bebben när han dummar sig, vilket sker dagligen här hemma hos oss. Han är en riktig spexar och älskar verkligen att showa och göra sig till. När han sedan ser att vi skrattar åt honom gör han bara mer och mer. Han har många knasigheter för sig, han sätter händerna på knäna och går omkring och ser ut som en gammal gubbe. På kvällarna när han ska sova, så ropar han på pappa - allt för att slippa sova ochc när pappa sedan kommer så skrattar han och tycker det är superroligt. Både mamma och pappa ska ligga med honom tills dess att han somnar - snacka om bortskämd. Nåja - vad gör man inte för sin guldklimp?!

Han gillar oxå när man ligger på golvet och dummar sig med honom. Mammas mage och pappas navel är jätteroliga leksaker. Hoppa på mamma och pilla i pappas navel - kan ni fatta att lite roar små...? Göra kullerbyttor med pappa är även det en favorit.

Storebror och storasyster är två personer som Elias verkligen tycker mycket om, synd bara att de är här så sällan. Han ropar efter dem så fort han kommer hem MEN de är ju inte alltid här, de bor ju hos sin mamma halva tiden.

Elias tänder sprakar ut ur munnen fortare än vi hinner tänka. Nu har han SEX stycken... vilket i sin tur innebär att han är lös i magen och lite grinig på nätterna MEN han blir så söt när han får tänder.

Han säger numer mamma, pappa, dide (Fredrik), nenne (Emelie), momma (mormor), geta ( Greta på dagis), nona (odefinierbart), bulle, namnam (mat) göt (gröt), borta ( när han trollar), titta där ( när han pekar på ngt), hej, ibland kan man tycka att han säger hejdå.... Det är fantastiskt med barn!






Uppdaterar sällan!

Som ni kanske märkt så är jag just nu usel på att uppdatera. Det på grund av att jag jobbar, i princip i dygnet runt, Elias är på dagis och på kvällarna är jag så trött att jag inte ens orkar hålla mig vaken längre än 20.00. Igår somnade jag med Elias 19.15, jag är så himla kul sällskap på kvällarna.

I helgen har mina kära kusin varit här på besök. ALLTID SÅ HIMLA ROLIGT! Synd bara att vi inte kan träffas oftare, men hon bor ju i Sundsvall. Det är inte så ofta vi är dit och det är faktiskt hon som får komma hit oftare. Vi ska bättra oss, åka dit åtminstone en gång. Hon och hennes pojkvän har skaffat en lägenhet, vore kul att se deras hem.

Imorse när jag skulle lämna Elias så hade den ordinarie personalen försovit sig, så Elias fick snällt stanna med en kvinna som arbetar i köket. Vilket i och för sig gick jättebra! MEN det dåliga samvetet gnagde supermkt under hela dagen... Imorgon blir det bättre!

STOR KRAM TILL ER ALLA!

Elias "dummar" sig!

Elias

Här sitter våran söta kille och "dummar" sig vid matbordet. Äta nuföritden är bara roligt. Vi får inte mata honom, han ska äta själv! INGET SNACK! Det går lite sisådär med att äta själv men han verkar nöjd och belåten efter maten. Golvet är alldeles nerkleggat emd mat och ris ska jag då inte servera ngt mer, eftersom det kletar fast överallt. Vi får oss alltid ett gott skratt vid matbordet eftersom bebben pratar med maten och skrattar. Viftar med skeden och grejar...

29 år!

Det är jag nuförtiden - kan inte fatta. MEN hade nog hellre fyllt 30 direkt, känns lite löjligt att bli 29... Nåja - det är ju bara ett år. Här gör vi inte speciellt mycket. Jobbar, Elias är på dagis och vi träffas knappt här hemma. Känns som att jag å Tommy har ett förhållande med varandra på telefon... När vi kommer hem efter 16.30 fixar vi mat och grejar, sedan går T ut i garaget och stannar ett par timmar. Nu ikväll är han på hockey, snacka om att inte träffas. Det kommer garanterat en tid när man bara vill kräkas på varandra.... eller?!?!


Elias trivs hyfsat på dagis - han gråter inte när vi lämnar honom numer och det känns tryggt. Det är ju inte så att han springer in och leker utan vi får snällt hålla honom i handen och sätta honom i knä på ngn fröken. Sedan vinka och gå! USCH - vad det svider i hjärtat när man lämnar honom... Han mår nog inte så dpligt av dagis i alla fall.

Nytt är att Elias har FEM tänder - en till är på gång, vi får se när den kommer ner ännu mer. Han har börjat springa, klättra och prata - ALLTING samtidigt! Tyvärr förstår vi inte vad han säger men vi försöker... Han klarar till och emd av att springa i vinterskorna ute. Klättrar det gör han överallt, nu kan han ta sig upp i soffan. Hans mål är att ta sig uppför lådorna i köket men än så länge har det inte gått, det är nog bara en tidsfråga.

Imorgon kommer kusin vitamin HIT - ÄNTLIGEN - som vi längtat efter henne! Ska bli så kul! Har inte träffat henne på över ett år, kanske 10 månader. Hon har hunnit ta studenten och fylla 18! Nyss föddes hon och var nästan världens gulligaste bebis och nu är hon vuxen och hon BOR med sin kille... Jag är nog lite gammal trots allt!

IDAG fyller min lillebror, bebbens mobbe 27 år - ETT STORT GRATTIS på din dag!!! Inget firande idag eftersom han jobbar men i helgen ska vi dit på kalas. Hoppas det blir ngn smarrig tårta MEN såvitt jag vet så finns ingen ekologisk grädde och då blir det ingen gräddtårta i alla fall. Vi får se vad han hittat på!

Nu ska jag jobba lite, trots höstlov, ska förbereda inför kommande vecka. Kommer inte ha tid i helgen.

KRAM TILL ER ALLA!