Betygen är satta!

SÅÅÅÅÅ SKÖÖÖÖÖNT! Äntligen - all stress rann av mig igår 11.59.33 för det var då jag skickade in mina betyg. Är rätt nöjd med resultatet. Har säkert satt fel på ngn men det går att ändra, hoppas jag. Måste kolla med chefen :)

Veckan som gått har gått i ett rasande tempo, skyller på jobbet. I måndags fick Elias vara ledig från dagis och följa med på leklandet. Mina elever hade sin avslutning där... Det var superkul! Elias lekte i FYRA timmar, jag hade 60 barnvakter med mig - kan det bli bättre? Efteråt sov han i flera timmar, vilket gjorde att hela kvällen blev konstig. MEN vi hade kul.

Igår hämtade mormor Elias på dagis och tog honom till Boden eftersom vi hade fest med jobbet och Tommy har börjat med vår veranda. Så nu när ni kommer och hälsar på kan vi sitta ute. Det kommer bli jättemysigt. Den är snart färdig! Tommy har lovat att den ska vara färdig imorgon, vi får se hur det blir med det. Han håller på där ute än... Jag ska gå och sova snart.

Idag har jag även dömt fotboll. Det blev en ganska stillsam fest och jag for hem med 21-bussen. Trist att sitta på jobbet HELA dagen och HELA kvällen. Behövde verkligen sova eftersom veckan varit oerhört pressande. Efter matchen brummade jag iväg till mamma och Hasse för att hämta Elias... Han blev så lycklig! Min lilla prins! När vi sedan kom hem väntade moppa och Mona-Lis, ngn blev lycklig!

Imorgon ska jag döma fotboll igen - det är så himla kul! Synd att man tränat så lite, MÅSTE TRÄNA!

Det är ungefär vad som hänt. Nu blev det en snabblogg, ska försöka ta mig i kragen och få in några bilder...

Inga bilder tyvärr...

Det har varit lite dåligt med fotograferanddet här på sistone. Vet ej vad som tagit åt mig :) Det ska bli skärpning.

Igår var vi och firade mormor. Hon fyllde ju år i tisdags. Vi skickade Elias med mobbe Stefan under dagen till Boden. JAg åkte och dömde fotboll och Tommy påtade på ute. Efter matchen kastade jag mig i bilen och vi brummade snabbt som attan till Boden. Det bjöds på supergod middag och ännu godare efterrätt. Elias var i sitt esse hela kvällen MEN strax bakom åtta blev han dyngtrött och vi brummade hemåt. Vi gjorde dock ett stopp i Sävast hos gammelmormor, vi fick en blomuppsättning att ha på bron. TACK mormor och Tatte + gammelmormor och Sigge för allt.

Idag har vi varit till Rattemuff och hälsat på. Han hade blivit sååååå stor. Rasmus sov när vi kom dit, vi hann bli bjudna på lunch, äta tårta och leka. Elias blev mer och mer rastlös. Till slut tog han tag i saken och väckte Rasmus. Han blev inte så jätteglad men det blev bra ändå. Han hade då sovit i över tre timmar. Elias tackar för de goda hallonen som han fick...

Vi brummade sen iväg till farmor där det bjöds på palt. Det var så gott. Elias åt en och en halv. Sedan fick pappa och farbror Göran hjälpa farmor att byta sovrum.

Jag åkte sedan iväg till Hertsön för att hålla del 2 av en domarutbildning, som jag påbörjade förra helgen. Jättekul! Hade endast fyra otroligt motiverade killar - KUL!

Sverige förlorade bronsmatchen igår, tyvärr! Jag sov hela matchen så jag ska inte säga ngt...

Nu ska jag glo på TV. Har tyvärr halsont och är snorig. Imorgon är det utvecklingssamtal på dagis. Hoppas de har laddat, för det har jag!

KRAM

Förlust!

Sverige förlorade! Jag somnade! Behöver jag säga ngt mer... Pappa ringde från Frankrike och de hade varit upp i Eiffeltornet - hur häftigt är inte det?

Nu - ny dag! Döma fotboll, åka till mamma, vara ute och allt det där...

Hoppas ni har det bra!

Vaknat TRE gånger...

Har fått ge honom koksalt TVÅ gånger... Nu vaknar han IGEN! J--la dagis som inte har vantar på min unge när de är ute och leker. Nu ska jag ladda hela helgen inför samtalet på måndag!

KRAM

Veckan som gick!

Sitter nu och ser på "så ska det låta". Elias har precis somnat. Han var inte ens trött när vi gick och lade oss, så vi låg och pratade jättelänge. Vi kom fram till att vi ska åka till Kolmården i sommar. Måste bara övertala Tommy att följa med. Det är ju lite trist att åka på egen hand :)

Vi har varit lite arg på dagis i veckan. Tommy var och skulle hämta Elias igår och då var de UTE, vilket var bra i och försig MEN han hade inga vantar. FATTA! Det är i princip minus grader ute och inga vantar. Gissa vem som snorade hela kvällen och hela natten. Idag när jag hämtade Elias på dagis så var han alldeles grön under näsan... Fy katten! Tur vi har utvecklingssamtal på måndag och då ska jag ta upp det här. Alla andra barn hade tydligen vantar, det är väl ok att vara utan om det är varmt.

'Elias är såååå duktig här hemma. Han hjälper till allt han hinner och kan. Bädda sängen är en favorit. Han kastar gärna täcken och kuddar på golvet och virar in sig i det. Han ropar då - Mamma, koja! Elias borta! Det är så otroligt gulligt. Han pratar hela meningar, han har ett otroligt minne. Den här veckan har det varit mkt prat om Rattemuff. Nu idag har vi pratat om Kolmården... Två av Elias dagiskompisar har idag varit iväg och köpt en traktor och det har han pratat jättemkt om. KAn inte fatta hur han kommer ihåg en massa saker. Jag kommer ju knappt ihåg vad jag heter....

Igår skjutsade jag morfar och Mona-Lis till flyget. De åkte till Paris - snacka om orättvist! De kommer hem först på tisdag. Hoppas i alla fall att de har det underbart!!! Min lillebror ska hämta hem dem från Kallax på tisdag... Jag är lite avis, skulle gärna åka till Paris. MEN jag hinner är ju inte ens 30. Pappa är ju över 50. De skulle ju åkt ifjol egentligen men då var det ngn som bröt lårbenshalsen, nämner inga namn. Det är Mona-Lis födelsedagspresent, hon blev 50 ifjol.
Ikväll ska vi se på hockey. Glöm inte det! Jag hoppas jag orkar vara vaken. Tommy lär väl inte väcka mig i alla fall... Han tkr det är ganska skönt när jag sover, då får han titta på TV:n i fred.

Imorgon ska jag döma och efter det brummar vi i väg till Boden. Mormor ska firas! Vi har inte köpt ngt MEN det ska vi fixa imorgon hoppas jag. Annars får hon vara utan :)

Glöm inte att kika in på min kusselins blogg:
www.sofiasniper.blogg.se Vi saknar henne jättemkt! Elias pratar jättemkt om henne. KOM HIT säger han :)

SKÖT OM ER!

KRAM

Sverige vann!!!

OBS! Inlägget skrivet i onsdags...

Tjohoo! VI vann och nu ska vi vinna VM-guld. Missade förlängningen av matchen pga Grey´s men det gör inget eftersom jag visste att vi skulle vinna :)

Här är det fullt ös medvetslös! I måndags kväll var jag iväg och höll i domutbildning. Igår kväll hade mina elever redovisning för föräldrarna på kvällen och nu ikväll har vi haft förädramöte på jobbet. Är helt knäckt!

Nu sova!

KRAM

Elias...

image318
... har åkt till mormor och Hasse. Dagis har kompetensutvecklingsdag imorgon, vilket innebär att de allra flesta barnen är lediga. Elias får då vara ledig med mormor. Det är otroligt snällt! Har stor saknad just nu...! Vill inte att han ska sova borta ngt mer nu på ett tag - lessen mormor!

NÅJA - imorgon kommer hon med honom till jobbet och sedan åker vi hem tillsammans :)

Har i övrigt tvättat, städat och plockat rent allmänt. Har hunnit döma fotboll, cyklat dit och hem. Känner mig supersmal... Hahahah. Imorgon börjar jag med mina piller. För er som inte hört innbär det att jag ska käka piller och dricka ngn geggamojja i 30 dagar. Man ska tydligen gå ner i vikt utav helsike :) Vi får ju se vad det ger ... Kommer garanterat säkert vara skitsur och arg, så hav förståelse.

Nu ska jag lata mig framför TV:n med GOTT samvete.

KRAM och glöm inte att säga till de ni har nära hur betydelsefulla de är för ER!

Nu fungerar det med bilder med... ÄNTLIGEN!

image295
På Kallax i väntan på att flygplanet skulle behaga ta oss till Sthlm... Det blev en rätt dyr väntan för mamma och pappa.

image296
Mamma hade varit smart och satt ner en banan i väskan. Elias satt still i säkert EN minut på Arlanda Express. Det var snuskigt dyrt att åka - helgpris 240 kronor ENKEL VÄG för två vuxna. Miljövänligt men inte billigt. Inte undra på att det är på väg att skogen med jorden :)

image297
Jag fick hålla i världens näst snyggaste bebis. Visst är han SÖT? Stilen känner jag igen Elias var precis likadan som liten :)

image298
På väg till Skansen. Elias underhöll sig själv med att klappa och sjunga i vagnen. SÖT UNGE!



              
En del av alla de djur Elias fick umågs med...

image304
Elias och pappa fick träffa en get. Elias var mest intresserad!

         
1. APA! Elias var i extas!
2. Lite respekt hade Elias trots allt.
3. Rattemuffs första gång på Skansen... Han låg inbäddad i sin mammas bärsele hela tiden.
4. Babianer. Här ville Elias lämna sin pappa - vet ej varför?
5. Elias tar en prommis i regnskogen.
6. Hajen var oerhört intressant.

image311
Vem ser mest ut som ett pucko?

       
1. Elias är en cool kille!
2. Rattemuff sover, som vanligt.
3. Jag fick hålla i TVÅ barn samtidigt.
4. Tommy var glad efter EN öl.
5. Elias tröck in nappen på Rattemuff men den kom ut lika fort igen.


image317
Trevliga solhälsningar från Stockholmsresenärerna, trots att vi kommit hem igen :)

Körslaget!

Röstade faktiskt TRE gånger på Brolle MEN endast för att han är från Boden. Han vann inte och det var helt rättvist. Team Cans var bäst helt enkelt!


Vad tyckte ni?

Jahapp...

.. så har vi nu hunnit vara till Stockholm och tillbaka och arbetat en HEL vecka. Fattar inte vart tiden tar vägen...? Är det någon som kan ge mig mer tid :) Dygnet skulle behöva typ 30 timmar per dygn. Nåja det här har hänt.... det går inte att ladda upp bilder på blogg.se. Det knasar ihop som vanligt. Hur kul är det att uppdatera om det inte går att ladda upp bilder?

Helgen i Stockholm var toppen i alla fall. Strålande sol och supervarmt! Det var som att åka till utlandet fastän vi bara förflyttade oss drygt 100 mil hemifrån. Det är otroligt att det skiljer såååå mkt i ett och samma land. Vi konstaterade ganska snabbt att vi bor i fel landsände MEN samtidigt vill vi inte bo i huvudstaden...

Att flyga var inga problem med Elias. Hade laddat med näsdroppar och saft MEN han märkte inte av varken start eller landning. Visade inga tecken på öronont! Jag behövde inte oroa mig speciellt mkt. SKÖNT! Måste bara berätta - när vi kom till KAllax var planet försenat ca. 2 h. Hur kul är det att sitta på flygplatsen med en 20 månaders galning? Han kunde inte sitta still, han var överallt samtidigt. Vi var helt knäckta innan vi ens kommit på planet. När vi väl kom iväg gick dagen av bara farten. Tåget in till Sthlm, var en upplevelse för Elias. Han kunde inte sitta still. Till slut fick vi nästan bli arg på vår son, eftersom det är farligt att rusa runt i tåg om det måste tvärbromsa.... Vi kom till hotellet och tjockisen (som numer är nästan supersmal igen, saknas väl typ 2 kilo, så är hon sitt gamla jag igen :)   ) mötte upp oss... Det var såååå kul att träffa dels henne MEN främst hennes lille prins - Rasmus. Elias blev helt till sig och pratade bara om "rattemuff". Han var sååå snäll, ville hålla och klappa, pussa och krama. Min härliga unge!

Vi bjöd in oss på middag hos Rattemuff, det blev Sibyllamat :) Elias hann kasta sönder en av Rattemuffs bilar. Den måste vi ersätta - påminn oss. Elias somnade ovaggad på kvällen - han var helt knäckt! Mamma och pappa somnade ganska tätt inpå :)

På söndagen bar det av till Djurgården med siktet inställt på Skansen. Promenade tog drygt 45 minuter och Elias satt snällt och lugnt i vagnen... Duktig bebbe! Skansen var rena drömmen för Elias han fick träffa grisar, kor, se vargen, klappa getter. Vi besökte även Skansenakvariet och där fanns ju APORNA. Elias var alldeles till sig i byxorna. Han ville ju klappa och känna MEN det fick man inte, vilken besvikelse... MEN men - hos babianerna ville Elias lämna pappa - Tommy. Undra just varför? Jag tror det är likheten dem emellan :)

Rattemuff och hans mamma mötte upp oss och vi hade en alldeles underbar dag fram tills dess att Tommy (lite klantigt) spillde ut cappuccino på sitt enda par byxor. Jag och bebben fick rusa iväg till första bästa affär, som råkade vara HM och köpa nya jeans. Kvällen spenderades på restaurang. MYSIGT! Vi satt ute i solen och det avslutade en superBRA dag!

Måste bara säga att tjockisen/smalisens bebbe uppförde sig exemplariskt HELA dagen. Hon menar att han är en ögontjänare men jag undrar det jag... :) Kolla in Rattemuff på
www.widang.se/sara  Han är världens näst sötaste bebbe - Elias kommer alltid vara nummer ETT.

Måndagen - hemresedagen - skulle vi SHOPPA! Det ville inte Elias... TYPISKT! Vi rusade runt och runt på stan men han ville verkligen inte - till slut hoppade vi på flygbussen ut till Arlanda och då somnade ungen - FATTA?!?!?! Kunde han inte somnat lite tidigare. Här har man sparat en  massa pengar för att shoppa upp och så det enda jag fick åka hem med var - ingenting!

Summa - vi hade supertrevligt! Det ska vi snart göra om. Vi måste bara hitta ett billigare boende. Det är lite för kort tid att vara två nätter... Det är för dyrt att bo på hotell, då kan vi lika gärna åka utomlands :)

Veckan har gått i rasande fart. Tommy har hunnit vara ned till Sthlm en gång till - jobbrelaterat ni vet, dvs. suparresa. Jag och bebben passade på att åka på SPA, dvs. till mormor och Hasse. KUL! TACK för att vi fick komma. JAg kunde sitta länge på jobbet och jobba undan medan Elias var i trygga händer hos mormor. I vanliga fall sitter jag som på nålar, redo att åka hem.

Idag har jag putsat ALLA fönster, dammtorkat, dammsugit och skurat, med hjälp från Tommy. Han har fixat min cykel. Elias har spenderat dagen med morfar. De har haft jättekul - Elias pratar mkt om moppa och motorcykel. Vi har bjudit Alva (Elias kusin) och farbror Anders på middag - supernice! Alltid kul med sällskap, det är ju idag pingstafton :)

Nu är det dags för hockey! HEJA SVERIGE!

KRAM

Mer bilder...

image290
Vårt nya husdjur!

image291
Elias är och tittar på alla (ca 800) motorcyklar som deltar i majrundan.

image292
Morfar och Mona-Lis kör förbi och vinkar till oss.

image293
Elias favorithobby, prova alla skor. Speciellt de som är tio nummer för stora och gärna smutsiga. Framförallt när det är nystädat hemma.
image294
Finns det ngn sötare bebbe?!?! Notera att han är nyfrissad. Vi klippte honom förra helgen. Han hade så mkt hår vilket ledde till att han jämt var svettig och varm. Nu tror vi han tkr det är bättre... Jag nästan grät när lockarna föll MEN det växer ju ut, förhoppningsvis fort :)


KRAM

Hej hopp!

Imorgon bär det av, vi flyger ner till Sthlm för att träffa tjockisen som inte är tjock ngt mer :) Hon eller rättare sagt DE fick en liten pojke... Idag har jag å Elias shoppat till lillbebben samt sprungit ärenden på stan. Jag har körförbud på bilen, eftersom ngn glömt beställa tid. Vi tog bussen, det gröna alternativet och Elias var exalterad HELA resan. Om han tkr det är såååå roligt att åka buss måste vi definitivt göra om det fler gånger. Billigt är det ju också, alla med barnvagn åker gratis i den här stan.

I övrigt händer det inte så mkt. Det har varit Valborg och vi var på majbrasa. Elias var inte intresserad, han ville bara äta grillad korv. Han är fortfarande lika glad i mat :)

Igår hade vi storstädning av min bil, vilket resulterade i att när farmor dök förbi, började hon också städa sin bil :) Gammelmorfar kom förbi på besök, mormor och Hasse svängde också förbi... Trevligt trevligt. Mormor hade med sig en påse kläder till Elias, allt skulle provas på en gång. Lite klädtokig - behöver jag oroa mig? Vi hann även med att se morfar och Mona-Lis köra motorcykel i vad som kallas för majrundan. De kör runt fyrkanten dvs. Luleå - Boden - Älvsbyn - Piteå.

Nåja, hoppas ni har det bra! Vi har det supermysigt. Jag och Elias har varit lediga idag och vi har bara myst, trots att vi varit på stan. Det vi funderar över nu, är vilken barnvagn som ska med imorgon MEN det hinner vi säkert lösa. Elias har rethosta, speciellt på kvällen och natten. Får se hur flygresan går imorgon, är han som jag kommer det kännas i öronen. Vi får hoppas han ärvt öronen och dess innehåll från sin far :)

image287
Elias och pappa vid majbrasan.

image288
Majbrasan har precis tänts...