Jahapp!

Idag brör jag min egen "lag" - inte facebooka på arbetstid MEN jag satt provvakt och slank in på facebook. Det var bara en snabbis och jag har fruktansvärt dåligt samvete...! Om ngn frågar så kan jag alltid säga att jag hade rast, för det kan jag med gott samvete säga att jag inte har speciellt ofta på jobbet.

Idag kom jag hem till en supersöt och snäll liten kille. Det var skönt att komma hem och se honom så söt och glad. Han var inte speciellt glad imorse när jag lämnade honom på dagis MEN det gick bättre idag än igår. Imorgon har vi riktigt lång sovmorgon och det ska bli så skönt! Det har varit en BRA första vecka för bebben på dagis, inte långa dagar och bara två tidiga morgnar. Nästa vecka blir nog mkt jobbigare för honom... Hoppas mormor, morfar, morbror och farmor kan ställa upp när vi båda två kommer att jobba långa dagar. Jag menar inte att de behöver ta ledigt utan  de kan ta en halvdag ledigt och vara lite med Elias.

Elias är ändå superduktig när det gäller dagis. Han går in och är glad MEN blir såååå ledsen när vi lämnar honom. På dagis menar de att det kommer att bli bättre men det känns inte som det just nu.

Nu ska jag se mer av Desperate Housewives - tisdag är min TV-kväll. Har dock hunnit hjälpa Fredrik med matten, jobbat lite, nattat Elias, varit å sprungit, dammsugit - så ikväll har det inte varit mkt till soffkväll. Första avsnittet av Ugly Betty för den här säsongen har varit ikväll, hoppas det var bra. Jag hoppas verkligen att det går i repris i vettig tid, dvs. inte kl 16 på fredag eller ngt. Gärna på kvällen efter kl. 20.

Ha en bra kväll!

Grattis morfar i efterskott!

Grattis morfar!
Hej hopp bloggen och alla bloggläsare!

Den här bilden smsade (eller rättare sagt mmsade) vi till morfar när han fyllde år. Det var ett tag sedan, närmare bestämt 3/10. Måste bara lägga in lite bilder i datorn, så att ni får se vår underbare son. Han är helt fantastisk ska ni veta - han pratar hur mkt som helst, springer omkring hela tiden, har alltid bara bus i ögonen, älskar att pussas och kramas och framförallt han är GLAD för det mesta. Tyvärr är han inte det på dagis men det kommer nog, han måtste bara bli trygg där först.

Kan inte fatta att denne underbare kille är vår, dock bara till låns, typ 25 år eller ngt MEN ÄNDÅ! Han har jag burit i magen, kändes som en evighet MEN var endast 9 månader. Sedan ahr jag gött honom med min egen kropp nästan ett helt år. Fantastiskt! Nu börjar han bli en egen person med egen vilja och med egna braiga och mindre bra egenskaper. Jag älskar min unge! Han är bäst i hela världen, vill honom bara det bästa!

Nu sover han tryggt i sin egen säng - tillsammans med några baddjur som han fått av mormor idag. Han vägrade släppa dem och som den curlingmamma man är så får han givetvis som han vill...

Idag har varit en händelserik dag, vi brummade till Sävast på förmiddagen för att träffa min tjockiskompis. Hon var ganska tjock redan :) Tänk att hon kommer bli tjockare. Näe - skämt åsido, Magen var otroligt gullig, lite och söt! Jättefin mage! Vi fick se bilder på bebben och det är en tumsugare - coolt! Kan inte fatta en bebbe som bara är 19 veckor suger redan på tummen... Nåja - är superglad för deras skull, fortfarande! Längtar till jul så att jag får se magen igen... Elias uppförde sig jättebra. Ingenting gick sönder och det är ett gott tecken. De hade ett piano där och det tyckte han var superkul! MEN ngt piano ska vi då inte köpa.

Sedan brummade vi till gammelmormo för att hämta den cykel som jag skulle få. Där bjöds det på mat och fika. Vi hade ju redan fikat i massor på första stället och man kan ju inte neka en gammal kvinna, eller?!?! Min mamma kom dit - naturligtvis. Hon kan inte slita sig från Elias när chansen bjuds. OJ - vad han pussades med både mormror och gammelmormor. SÖTA UNGE!

Vi åkte sedan hem och lekte, lekte och lekte lite till. Elias gillar att leka, speciellt att skjuta saker framför sig. Han är så söt. Jag brukar säga: "Elias kör inte så fort" - då vänder han huvudet mot mig och säger NÄE och skrattar. Bompa har vi oxå sett men fem myror... är ingen höjdare. Tror bebben är för liten för det än...

Nu ska jag ta fram alla grejer för dagis imorgon - det är hårdkörning i veckan. Han måste på dagis redan 6.30 - stackars barn! MEN det går nog bra, han är en tuff kille. Tommy ska hämta honom redan kl 14 och det är bra. Mjukstart!

HA EN BRA KVÄLL!
STOR KRAM

Dagen som gick!

och jag fattade ingenting som vanligt. Skulle åka till Sävast och hälsa på min tjockiskompis MEN så började det snöa. Fatta?!?! Har jag vinterdäck på bilen - JA! - nu i alla fall. MEN idag hade jag inga - Tommy brummade till sitt jobb snabbt som attan men det tog så lång tid att det var ingen idé att fara. IMORGON ska jag åka! Ska bli så kul att träffas, jag ka ngarantera att det inte syns så mkt att hon är tjock MEN jag är så GLAD för deras skull.

Istället for vi ut på Storheden och jag fyndade två jättefina leklådor till Elias. De ser ut som legobitar. Nu ångrar jag bara att vi inte köpte fler... men det är ju alltid så. Jag köper alltid för lite :)

Nu är det dags för Svensson, svensson. TREVLIG KVÄLL!!!!

KRAM

Gathania lämnade...

IDOL! MEN Amanda är kvar - hon dominerade TOTALT ikväll! Hon är skitbra! Två av killarna var oxå bra, Daniel och Christoffer. Hade aldrig hört Ewelinas låt och den var underbar, måste ladda ner den eller ngt. Timbaland var säkerligen inblandad i den på ngt sätt, fick den känslan.

Bebben sover sen länge - skönt! Det fungerar lite si och så med dagis. Han gråter jättemkt när vi lämnar honom. Dagisfröknarna säger att det går över jättesnabbt MEN ändå - det skär i hjärtat. Idag när jag hämtade honom sov han fortfarande. Han blev jätteglad när jag var där när han vaknade... Saknar honom ngt enormt under dagarna och lider verkligen över att han får vara på dagis. Funderar verkligen på att gå ner i tid MEN vi får se hur det blir med den saken. Det blir ju först aktuellt efter jul i så fall. Ska i alla fall prata med chefen om att komma supertidigt på jobbet vissa dagar för att kunna åka hem och komma in sent vissa dagar. Allt för att Elias inte ska behöva komma först och gå hem sist av alla på daigs. Tommy och jag har i alla fall kommit överens om att vi ska vara ledig minst EN dag i veckan den vecka Tommy jobbar sent, så jag har ansökt om ledigt.

Har blivit med facebook - behöver jag säga ngt mer?!

Ha en bra kväll/natt!

KRAM

Fredag igen!

USCH - vad veckan gått fort! Nu är det fredag igen! Det är i och för sig superskönt MEN hade ju varit kul att kunna njuta av veckan som gått... NÅJA - det går ju bra att njuta idag!

Är helt knäckt! Har jobbat som ett tok i veckan - har världens huvudvärk, trodde jag huvudet skulle sprängas... Tror det är spänningsvärk, för så fort som jag masserar försvinner värken men återkommer efter en stund. Elias har nattats och nu är det IDOL på TV. Knappt jag hinner titta - har massor med jobb att göra.

Idag har min tjockisvän kommit hem (till Sävast) MEN hon säger att hon inte är speciellt tjock. Hon är säkert supersmal med världens minsta lilla mage MEN garanterat världens finaste mage. Ska bli så kul att träffa henne imorgon.

Tommy påtar på ute i garaget, som vanligt - det ska vara färdigt innan söndag - påstår han! Vi får ju se hur det blir med den saken, han är ju så oerhört pedant.

HEJA AMANDA!

STOR KRAM

Fullt ös!

ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN FREDAG! Trodde aldrig denna dag skulle komma, har aldrig längtat så mkt efter en speciell dag som denna...

Elias är SJUK! RIKTIGT SJUK! Inatt hade han minst 40.2 grader. Jag drog ut termometern då - ville inte veta resultatet. Han har gnällt idag inte varit pigg MEN nu har han piggat på sig. Fått panodil i rumpan och sover nog ganska gott just nu...

Nu är det IDOL! HEJA AMANDA!

KRAM

jobb - jobb - jobb åter jobb!

Ojojojoj! Vad veckan bara ramlade iväg, redan tisdagskväll! Kan inte begripa vad som hände av måndagen och tisdagen men men. Elias var helt kollrig igårkväll. Fick springa in i sovrummet HELA kvällen, så till slut gav jag upp och gick och lade mig vid 21.30. Tommy tror att det beror på att ha när på dagis på dagarna. Det kan jag förstå eftersom det är så många nya intryck på dagarna.... igår lämnade Tommy Elias första gången själv på dagis och han hade grinat en  liten stund - usch och fy! Det hade dock gått över på ett litet tag MEN ändå tänk om han gråter fler gånger - otröstligt?!?! Vad gör man då?

Idag har Tommy lämnat honom i två timmar och det har gått superbra! Elias vinkade vid dörren och var inte speciellt brydd när T kom för att hämta honom. Det är såååå skönt för mig att höra, samvetet mår lite bättre. Hoppas hoppas att vi fixar det här med dagis. Det som stör mig mest är längden på dagarna, han kommer alltså vara mellan 6.30 och 16.30, dvs. lååååååååånga dagar. Varannan vecka får han ju komma hem tidigare MEN varannan vecka blir det extremt långa dagar. Ska prata med min chef om jag kan åka hem tidigare ngn dag i veckan. Det löser sig säkert på bästa sätt. Ska även vara ledig ngn dag här och ngn dag där... Elias ska inte behöva vara yngst och längst på dagis - det rimmar illa!

I övrigt är det inte mkt som händer. Jobbar mig helt slut! Tommy spikar i garaget och jag är ju urdålig sambo som inte ens varit ut och kollat på ett bra tag - ska skärpa mig!

Höll nästan på att glömma - en arbetskamrat till mig trodde jag var med barn! SKITKUL! Speciellt när jag tkr att jag tappat vikt - hmmmm! Vad gör man?! Jag sade bara att jag är fet men det var inte så kul.

Nåja  - det som inte dödar härdar ju en!

KRAM


Ser er...

Ser att det är många som är in här - vore kul att få veta vem som gillar att läsa om mitt/vårt liv. LÄMNA EN KOMMENTAR!

Leos lekland!

Ojojojojoj! Vad vi gillar leklandet. Idag brummade vi dit tillsammans med polarna från föräldragruppen. Vi har haft skitskoj! Barnen tjoade och skrattade, klättrade och kröp, sprang och åkte rutschkana, lunchade och drack en hel massa. Jätteroligt! Har ni inte varit dit än - är det dags NU! Jag var sjöblöt i svett efter halva tiden. Grejen är den att som förälder kan man ju inte släppa lillgalningen lös på egen hand, för då blir han översprungen eller trillar ner ngnstans. Så det är bara att haka på MEN det gör jag så gärna, tkr att det är skitkul att få leka av sig. Jag har ju trots allt Elias att skylla på. Han formligen älskar att åka rutschkana och det gör ju jag med... Idag slänge han sig ner i tigerrutschkanan och jag hann inte med. MEN det gick bra, så efter det satt vi i varsin och jag höll honom i handen. Bättre än att ha honom i knät - det går fortare om han sitter i en egen. Tror att det var det han upptäckte! KUL!

Igår var det IDOL! Jag somnade inte. Jag tyckte att Amanda var klart sämst av alla och sedan Anastacia och Patrizia. Nu ser jag bara till igårkväll! Daniel dominerade totalt! Hoppas Amanda rycker upp sig till nästa gång för jag tror tjejen har potential att gå hela vägen men igår var hon inte så superbra. Hon skulle ha tagit i mer - är ju ingen musikexpert men det är vad jag tkr.

Ikväll blir det hemmamys, för hela slanten! Ska försöka lyxa till maten och bara vara hemma.

TREVLIG LÖRDAG!

God morgon!

Idag får jag vara ledig igen! Hur lyxigt som helst... Har lite dåligt samvete - känns som att jag skolkar från jobbet MEN riktigt så är det inte. Det är ganska skönt att vakna på morgonen och inte behöva stressa iväg till bussen. Synd bara att man blir väckt så otroligt tidigt, typ 5.30. När jag är hemma och ska vara ledig vaknar Elias alltid SUPERTIDIGT och när  jag är på jobbet så kan han sova till 8.00. Fuskigt!

Nu sover mina två killar, förmiddagstupplur. Nu ska jag snart in på stan och fixa med håret, göra slingor. Äntligen så händer det grejer. Jag känner mig som en ny människa när jag klippt mig - hoppas slingorna blir fina. Har ingen aning om vad jag ska göra för slingor MEN hon var så himla duktig så det kommer hon fixa galant. Ska försöka få tag i några mysbyxor till Elias, såna som han kan ha på dagis under overallen och de fodrade galonbyxorna. Behöver få tag i ett par "vanliga" t-shirts till mig själv. Kan ju inte gå omkring i tunikor hela tiden, vore kul med variation. Har ju tappat en del i vikt (efter graviditeten) och kan inte ha en del kläder - måtste alltså köpa nytt. Som jag sagt tidigare är jag ju inne i ett shoppingstim, just nu MEN det lär gå över snart, brukar inte sitta i så länge...



Ikväll är det ju IDOL igen. Somnade ju ifrån förra fredagen men om jag förstått det rätt så är ju Amanda favorit. Jag följer med strömmen och håller en tumme för henne jag med. Vore kul om en tjej vann, eller?!?!
HA EN BRA DAG!
KRAM

Torsdagen är snart över...

Äntligen är torsdagen snart över. Sängen hägrar och det ska bli så skönt. Åkte hem från jobbet och när jag sedan skulle hoppa på cykeln så är det framdäcket helt j---la platt. Jag blev vansinnig - ont i huvudet och trött! Hur kul var det? Kunder ju inte gärna gå hem i stövlar med klack. Fick ringa hem, trots att jag visste att Tommy stod och höll på med maten, men han och Elias kom och hämtade mig i bilen. TACK! Har fortfarande ont i huvudet. Kan inte fatta, alla elever är ju ute på PRAO, så det är inte deras fel att mitt huvud värker... Tror att det har varit för mkt jobb på jobbet, haft för lite rast och inte ätit så bra lunch....

Dagisrapport: Elias har varit på dagis idag igen. Han har varit ute och lekt - tydligen lekt så mkt att han sovit i 2,5 h efter lunch. Tommy gick och fikade så Elias var själv ute och han blev jätteglad när pappa återvände. Elias blev inte så glad när jag var där med honom - förrädare! Men men han är så gullig. Idag när de hämtade mig med bilen hade han långkalsonger, strumpor, mössa och vinterjacka - snacka om att han var sötast i världen. De hade bråttom så Tommy klädde inte på honom... Gulligt värre!

Imorgon är det fredag - då ska jag arbeta hemma, dvs. göra slingor, umgås med familjen och göra ett enda PRAO-besök. Usch - så skönt! Är ni avundsjuka?!

Nu ska jag borsta tänderna och krypa under täcket, ska börja läsa en ny bok som damp ner med posten häromdagen. Peter Robinsons nya...

KRAM

Dagis - dagis och åter dagis!

Usch och fy! jag är inget dagisfan... har nu varit med på inskolningen i TVÅ dagar och jag har lite ont i magen. Det känns inte så där superduperbra! Inget fel på personalen, som säkerligen är ytterst kompetent, inget fel på lokalerna - som det absolut inte är ngt fel på... Jag har en känsla i magen som jag inte kan göra ngt åt. Ngn som har några tips. Det känns som att jag går omkring och letar fel på hur det är på dagis men hittar inga fel. Har dåligt samvete för att Elias ska måsta vara där under dagarna. Hade jag haft möjlighet hade jag definitivt varit hemma ngt längre.

Nåja - Elias trivs i alla fall på dagis och det är såååååååå oerhört skönt! Lämnade honom i ca 30 minuter själv idag och han brydde sig inte det minsta. Imorgon är det Tommys tur igen och det kommer med största sannolikhet gå jättebra. HOPPAS JAG!

Elias är en tuff kille och han kommer klara av det här med bravur, det är värre med mig. Ska inte visa för honom vad jag känner.

Ikväll har vi varit på föräldramöte. Det var intressant att se alla andra föräldrar samt prata lite mer med dagispersonalen. Har berättat för dem om hur jag känner för dagis, det är nog bra att de vet min känsla. De är förstående och pushar mig, vilket är bra. Tommy är oxå ett otroligt stöd, han tkr jag är löjlig MEN stöttar och pushar skitbra. Är glad som går igenom detta med honom... Tack käre sambo!

Idag har jag (och hela famijen) gjort PRAO-besök på stan. OHH - det var superroligt. Det verkar gå bra för mina elever. När vi letade en affär, sprang vi förbi en hårsalong och de hade rea på klippningar och impulsiv som jag är - bokade jag tid. Jag är numer korthårig, till axlarna och har lugg. Det ni!!!! Jag är supernöjd, hon var skitbra på att klipp - henne fick jag förtroende för. Storgatan 61 hette salsongen. Ska dit på fredag för att göra slingor.

Nu ska jag se Grey´s och hoppas att det gick bra för Meredith.

TREVLIG AFTON!