Tandläkarbesök!

Idag har vi varit till tandläkaren. Intressant och inte så välbehövligt. Elias har inte sååå många tänder än, vi jobbar på det. Elias kan ju som bekant inte sitta still, försökte planera så att vi skulle komma dit exakt på klockslaget, vilket vi nästan gjorde. Vi var ca. 10 minuter tidiga och hej vad det hann hända grejer på ynka TIO minuter.... Elias hann riva ned alla böcker och alla leksaker från den lilla hylla som fanns i väntrummet. Fick plocka och plocka, kan inte fatta hur en sån liten kan ställa till med så mkt oreda. När vi väl kom in till tandläkaren satt E. som ett tänt ljus i säkert tre minuter, sedan var det full fart... Han rev coh slet och klättrade. Tandläkaren visade mig en massa bilder på tänder osv. Talade även om för mig att GODIS är inte bra för tänderna, småäta är förbjudet - då får man hål i tänderna.

Summa: det gick bra MEN frågan är om det är nödvändigt?!?

Efter tandläkarbesöket brummade vi i väg på lite bokrea MEN det är då samma böcker varje år. Barndoksrean var faktiskt bra, E. fick ett par böcker, trots att jag sagt att han inte behöver fler... Snacka om dålig motståndskraft.

Imorgon åker vi iväg till min mamma, vi ska sova över där. Det ska bli så mysigt att få mysa!

Mår lite bättre men är inte helbra än... Det kan dröja ett par dagar till tror jag. Hoppas jag känner mig bättre i helgen, då har jag utbildning för domare. Ska bli kul!

Nu ska jag se färdigt filmen - Systrar i jeans.

KRAM

GRATTIS!!!

image248
Ett år äldre eller yngre?!?! Vad tkr du?

GRATTIS å KRAM

Sjuk - på riktigt sjuk!

Hahahha! Är inte bara fjantförkyld - jag har BIHÅLEINFLAMMATION. En riktig sjuka alltså. Är inte inbillningssjuk. Inte tokig. Känner inte efter för mycket. HAHAHAHA!

Ont gör det så i in i Norden MEN det här klarar jag. Har fått pencillin av doktorn - tack för det! Undrar hur lång tid det tar innan det börjar verka, hoppas det börjar ge verkan snart. Blir tokig, kan inte titta nedåt för då tror jag att huvudet ska sprängas....

I övrigt är det som vanligt här hemma - jag sjuk, alla andra friska. Fick sportlov igår och det ska bli såååå skönt att få vila EN HEL VECKA! Jag och Elias ska bara mysa. Hade en tanke att han skulle få vara på dagis ngn dag MEN han ska få vara hemma, eftersom de har vattkoppor på dagis. Det har inte jag haft och vill absolut inte ha. Skulle dock inte förvåna mig om jag fick och alla andra klarar sig...

Imorgon är det ngn som fyller 39 och det är inte jag! Gissa vem?!?! Ni som vill fika är välkomna... och ni som inte vill fika men fira - är hjärtligt välkomna!


Skrällfestivalen. BWO - klart de gick till final MEN de andra två då? Vilka var det? Kul låt men men... Ska inte dilla om ngt som jag ändå inte är insatt i, det finns nog många som kommer prata om festivalen i veckor.

Nu film på 4an!

KRAM

Sjukstugan fortsätter...

...idag är jag däckad igen. Elias likaså. Tror dock att hans däckning beror på tänderna. Han har ont i munnen och lite feber... Är därför hemma idag - igen!

MEN imorgon kan inget stoppa mig från att gå till jobbet, så det så! Får väl ta med Elias i värsta fall :)

Nu ska jag jobba!

KRAM

Sjukstuga igen MEN...

... det är bara jag som är sjuk igen! Kan inte fatta vad jag gjort fel. Dömde fotboll i söndags och fick världens frossa under natten mot måndag, fick 40 graders feber. For på jobbet på måndag MEN fick återvända hem efter ett par timmar. Stannade hemma igår och jobbade idag, får se hur det blir imorgon. Måste nog uppsöka en doktor, tror att det kan ha satt sig på bihålorna eller ngt... Den som lever får se :)

Lite bilduppdatering från veckan som gått:

image236
Notera vad som står på tröjan...

 Spelevinken!                            På väg till stan...

                     image239
Här är vi på stan med mormor, gammelmormor och mobbe. Elias skulle givetvis prova fyrhjulingen. Titta närmare på det krulliga håret.

image240  image241
Kolla in poserna! Hur knasig är inte vår bebbe?!?!

image243
Måste ju visa en matbild :)

image244
Elias har poserat framför kameran och nu har han bråttom att se hur bilden blev...

image246
Elias ligger på kudden och myser. Det är så här vi ser bolibompa nuförtiden. Vi måste köpa Elias ngn liten mysig kudde eller fåtölj av ngt slag. Har ni förslag?

image247
Avslutar med en bild på när Elias tränar magen, ngt mamma skulle behöva göra :)




I övrigt händer inte så mkt. Elias pratar för fullt, meningsvis - inget snack om saken. Han kallar smörgår för bonno, vi vet ej varför. Vi förstår honom MEN ex. morfar har lite problem att fatta.

I torsdags kväll när jag nattade honom, sade jag som jag brukar - jag älskar dig - vad tror ni ungen gör...? Mamma, äskar dig! Fattar ni?!?! Han inte bara sa det, han sa det till mig först! Världens lyckligaste mamma!

SKÖT OM ER!

Hej!

Lååååååång dag! Tusen TACK morfar för att du ställer upp och hämtar lilleman på dagis när Tommy går kurs och jag jobbar. Maten lagad på bordet när vi kom hem och barnpassning i ett. Vill du ha anställning?!?! Vi har tyvärr inte råd MEN du får gratis tid med Elias :)

Elias utvecklas för varje dag. Långa meningar och nya ord. Tycker det hänt massor sedan igår kväll... Imorse fanns det inga bananer hemma. Han brukar äta det varje morgon i bilen på väg till dagis. Då säger ungen: Pappa köpa bananer på Kvantum, fast på sitt språk - papa möpa ban å tantum. Fattar ni?!?! Jag storgrät! Ungen kommer få stora problem om jag ska hålla på å grina hela dagarna för att han är sååååå duktig. När jag lämnade honom på dagis frågade jag: Vem ska hämta dig idag? Moppa! Hur katten kom han ihåg det då? Jag fattar inte... Det gick överförväntan att lämna honom idag. Det är första gången sedan innan jul som han inte gråter eller låtsasgråter när jag går... Han börjar bli så stor. Vill hålla fast honom och skrika VÄX INTE MER! Det är tyvärr en omöjlighet och jag glöds för alla hans framsteg.

Imorgon måste jag smita från jobbet. Måste på banken, mitt bankomatkort är borta. Tur det är spärrat. Ska hämta ut mina nya brillor samtidigt. Det är ju även hjärtdagen imorgon - måste försöka hitta ngt hjärtligt till Tommy. MEN bara om jag kommer ihåg... Elias ska få ngt oxå MEN jag vet inte vad! Vad köper man?!?!

Hoppas ni får en BRA kväll!

God natt!

image235
Elias ville bara säga GOD NATT! Här är han nybadad och redo för sängen... Lägg märke till att han inte är krullig :)

Igår när jag kom hem från jobbet var Elias i gasen här hemma. Han sprang runt och sa att han skulle åka till Stockholm med flygplan och se apan. Kan ni fatta?!?! Helt otroligt! Han fortsatte sin monolog med att farmor skulle åka bort och vara borta länge. Igår morse ringde Tommy hem en sväng och Elias pratade med honom. Tommy sade då att han skulle hämta Elias klockan två. Det gick Elias omkring på dagis och sa HELA dagen igår. Nu är det inte bara tvåords-meningar UTAN nu är det TRE och FYRAords-meningar. Inte rent MEN ändå ... Jag är djupt imponerad över hur duktig han är... Egot mår gott!


Tack morfar för att du ställt upp och hämtat  Elias idag och tack i förskott för att du hämtar honom imorgon med... ! Nu är det dags för sängen, jobbig jobbdag imorgon!

KRAM

Inte bloggat...

på hela februari. Har en massa att skylla på. Vi har haft sjukstuga igen. Först Elias förkyld och feber, sedan jag och nu Tommy. Tack för det televerket! Fattar inte varför det här händer, har aldrig varit så sjuk som nu... Tror att bakterierna kommer från dagis, när Elias var sjuk för två veckor sedan (på onsdag är det två veckor exakt) så var det bara TRE barn på dagis. På mitt jobb har fökylningen snurrat runt MEN nu är vi alla bättringsvägen och nu vill jag inte vara sjuk något mer. Håll en tumme.

Kortfattat om vad som hänt sedan sist:
Elias vaknade en onsdagsmorgon med feber - SKIT! tänkte jag. Vad är jag för en mamma? Det enda jag kände var en massa stress...Ringde Tommy och bråkade på honom lite, han kom hem vid 10 och då kunde jag åka på jobbet MEN när jag kom dit började jag må dåligt, naturligtvis. Torsdagen var jag hemma och fredagen var Tommy hem. Här kör vi varannan-principen - ELLER HUR TOMMY?!?!
Under helgen var vi under lördagen hemma och mös hela dagen, på söndagen åkte vi till momma. Hon bjöd på jättegod lunch - TACK för det! Elias trivdes som fisken i vattnet och när Hasse kom hem blev dagen fullkomlig. Måndag vaknade jag med halsont MEN tjurade mig till jobbet, trots allt. Skitknäppt! Skulle ju ha stannat hemma egentligen. Tisdag hämtade morfar på dagis - TACK! Elias blev jätteglad och pratade om morfar HELA kvällen. Moppa måste hämta fler gånger :) Onsdagen dömde jag lite fotboll, och det var såååååå himla kul att äntligen få börja komma igång igen - beach 2008...

Torsdag vaknade Tommy med feber och halsont även han tjurade iväg till jobbet, dumt värre. Fammo hämtade på dagis och Elias åkte med henne hem. När han var där så hamnade hans traktor upp och ner. Det är numer favvoordet - buppåne!

I helgen har vi bara tagit det lugnt, handlat lite mat, hälsat på ett par från föräldragruppen och mormor har varit på sitt veckobesök. Imorgon är det jobb som vanligt. Kan inte fatta varför alla helger går så fort MEN nu jobbar jag bara tio dagar till - sen är jag ledig EN hel vecka...
image226
Så här klen var Elias när han var sjuk och hemma från dagis - inte piggelin!


                                                                                
HJÄLP! Har en lucka under sängen...              Elias i städartagen. Det ska börjas i tid...

                                               
Kolla in precisionen när han bygger.                 Här städar han lite till - mammas kille är såååå duktig.

image232
KOLLA in posen! Snyggungen!!! Har lite svårt att fatta att han är till hälften besläktad med mig.

image233
BADA det är Elias grej! Här i tomteskägg och vita vantar :)

GOD NATT!