Veckan...

...som snart är slut!

I måndags var vår kära mormor på besök. Vi följde med henne till CASA och hon tittade på skänkar - hon behöver en ny till huset, som snart är färdigt. Tommy var upp på Sunderbyn, till tandläkaren... Det visade sig att hela hans nederkäke är/var full i var, dvs. han hade fått en enorm infektion. Inte underligt han har haft superont! Stackarn! Men nu verkar det vara mkt bättre. Han kan j uvara på jobbet hela dagarna. Skulle inte vilja vara i hans skkor, när han haft sådan smärta.

Vi hann även med (under måndagen) att gå till en av bebben polare - alltid trevligt! Bebben har ju hittat sin röst och kan göra de mest grova ljud... Ibland undrar man om han hittat målbrottet. Detta skulle han naturligtvis demonstrera för sina kompisar... vilket ledde till att en av kompisarna började gråta. Vi trodde att det var för att kompisen var trött MEN när vi provade att de skulle umgås på tisdagen så hände samma sak igen. Hur bra är det när bebben skrämmer alla sina kompisar?

På tisdagen var det bebbesjung som vanligt. Bebben gillar verkligen det! När vi släcker ned och ska sjunga Gud som haver, blir han alldeles knasig och sjunger jättehögt (LÄS: skriker). Det är pinsamt! Hur får man en bebis att bete sig?

Under onsdagen var vi till Bensbyn. Bjöds på god lunch och trevlig prommis. Superfint väder och trevligt sällskap! Vi ska dit igen nästa vecka på 1-års kalas. Bebben kommer ha många kompisar när han blir större, det gäller ju bara för oss mammor och pappor att hålla kontakten. Jag som är usel på att hålla kontakt med mina vänner - hur ska det gå?!  Efter turen till Bensbyn åkte vi ut på Storheden, de hade extrapris på bebbemat... Hädanefter ska bebben få lite burkmat, eftersom jag tkr att det är så svårt att variera den hemlagade maten. Vi provade ge han en burk MEN han blev ju inte mätt! Så vi får mosa en potatis till... det är ju ganska mkt vatten i burkmaten. Köpte burkar för 8 månader, där är det en massa bitar. DET ÄR MIN STORA SKRÄCK! Tänk om han sätter i halsen? Måste träna på att ge bebben bitar i maten... Han måste ju lära sig tugga!

Idag har vi varit inne - jag blev slö! Har haft lite ont i min axel, typiskt tecken på att jag burit bebben på fel sätt. Nåja, det lägger sig nog om ett par dagar... MORMOR har ju varit hit idag igen - vi gillar mormor! Önskar ibland att hon var pensionär, snacka om att jag är ego. Det låter så kul när de andra mammorna har sina mammor hos sig på dagarna mitt i veckan, de kan sova över osv. Inte min - hon jobbar ju! Det värsta är att hon har ju typ 17 år kvar till pension och då är ju bebben ingen bebbe ngt mer...

Har tyvärr inte idats lägga in några bilder på datorn - ska göra! Jag återkommer! Ska försöka lära mig filma med kameran, ni måste ju se när bebben kryper. Apropå det - har ju väntat superlänge på att bebben ska krypa men nu önskar jag lite grann att han hade kunnat vänta... HAN ÄR ÖVERALLT SAMTIDIGT! Jag gör inte annat än säger - NEJ ELIAS! Han bara flinar och fortsätter - inte en lugn stund! MEN samtidigt så är det ju jättekul!

HA DET BRA!

BEBBEN!

BEBBEN!


Så här oglad var bebben när vi var på stan i fredags. Målet med att gå till stan var att fixa en vindjacka och byxor... Nu är det ju alldeles för varmt med overallen! Det bidde ingen jacka dock. Var tvungen att åka hem (Tommy fick hämta oss) eftersom en domarkollega till mig skulle komma.... Jag och kollegan skulle planera vår VITÅ-dag. Den var idag! Vi höll en domarutbildning i Vitå... Superkul! Skönt att få komma ut lite och tänka på annat än bebis. Bebben och Tommy har varit hemma själv idag och det verkar ha gått bra. Bebben var hur nöjd som helst när jag kom hem - nästan så han inte brydde sig. Storasyster har varit här, vi var ut och åkte pulka. Naturligtvis PLURRADE hon och blev dyngsur. Hoppas hon inte blir sjuk!!!

Igår var vi på stan, dels för att köpa jacka till bebben samt sambon behövde nya värktabletter (han opererade ju bort tänderna). Allt fixade vi! Bebben har nu fått jacka och byxkor från PoP. Alla andra ungar lär ju ha samma kläder MEN vad göra när utbudet är kasst?! STORT TACK TILL MORMOR och GAMMELMORMOR som sponsrat (som vanligt).

Under lördagkväll hyrde vi filmen CLick. KUL men inte mer...! Bra att vi fick skratta av oss lite - det behövs då och då.

I övrigt är allt som det ska...Bebben vaknar om nätterna och tjorvar, nu på sistone har han vaknat skrikande. Undrar hur vaken han egentligen är?! Läste någonstans att när det händer mkt för bebisar under dagen så blir det oroliga nätter. Just nu händer det ju otroligt mkt! Bebben har börjat krypa samt han har börjat ställa sig upp... Han sover ju fortfarande som en kratta på dagarna -kanske det har med det att göra... Allt handlar ju om spekulationer! MEN MEN - han lär ju sova hela nätterna när han är 15 år!

Nu är det SPORTEN!

TAKE CARE!


HEJ HOPP!

Idag har vi haft fullt upp. Vi hade en tid att passa... Sambon på jobbet (lite lugn och ro för mig och bebben...) - två dagar efter operation! Hur smart är det då?! Det är nog därfös han sitter i soffan just nu och ojar sig... Nåja, är huvudet dumt får kroppen lida. Efter lunch tog vi (bebben och jag) på oss kläder och gick ut i 10 graders värme. Vi gick på en riktig långprommis, nästan TVÅ timmar. Tyvärr fick vi ingen med oss. Den ena ligger i magsjuka och den andra har halsont - hoppas de kryar på sig! Efter prommisen gick vi till barnmorskan, det känna som att det var flera månder sedan vi var där MEN vi var där för bara en månad sen. Bebben väger nu 11080 g och är 71 cm lång! Han väcer så det knakar! Det som är trist är att vi måste byta barnmorska när vi flyttar - TRÅKIGT! Hon har lovat oss att vi ska få kvar hos henne tills dess att Elias är 2 år. Jag tror inte man springer så mkt till barnmorskan när bebben blir större MEN vad vet jag.

I övrigt  har jag tvättat, vikt tvätt och sett lite TV. Bebben har kryppit runt här på golvet. Han börjar bli riktigt haj på det nu... Det är en fröjd för ögat att se honom kämpa sig fram på golvet. HAN är så duktig! Jag är så stolt! Ni tkr säkert att det låter knäppt men det är en häftig känsla när ens bebbe kryper på golvet. Nästan så att jag måste sluta kalla honom för bebbe... SNART! men inte än...

Imorgon är det dax för  50-års kalas! Pappas sambo fyller år. Ska in på stan imorgon och köpa en present, blir nog ngn form av presentkort! Vi är bjudna på middag i Smedsbyn imorgon kväll, får se om sambon orkar följa med.,.. Annars får jag och brorsan samt bebbe åka själv MEN det går ju bra det med...


HEJ HOPP!
Jag skulle dokumentera bebbens fötter... Bilden blev sisådär!

TITTA!

ST?R!!!


Imorse när bebben sovit och jag kom in i sovrummet, så STÅR han upp i sin säng! Kan ni fatta? Jag blev naturligtvis superchockad och glad...

Idag har vi varit till en av bebbens tjejkompisar. Bebben rev henne i ansiktet, hon började nästan blöda... Vi som klippte naglarna igår. Sedan var vi ut på långprommis - 2 H!

Ett besök till farmor och Ronja gjordes. Bebben fick sin middag där och han åt upp hela portionen. Han var säkert superhungrig eftersom han vägrade äta ngt till lunch.

Nu sover bebben och sambon för natten. Sambon ska på jobbet imorgon, hoppas det går bra. Han säger att det inte gör så onte i munnen, efter operationen MEN han äter ju värktabletter... Tur att de finns!

Åter till McDreamy!

KOLLA IN!

Nu har vi bestämt oss för att blogg om vårt husbyggande - www.kronanbygget.blogg.se . Vi har inte kommit så långt MEN vi ska jobba på det. Har ni tips och idéer på vad man ska fota och skriva om. Hör av ER! Först hade vi tänkt göra en hemsida men det känns enklare att blogga.

Ha det bra!

Operation...

Har ringt barnmorskan på morgonen. Var tvungen att få lite råd om vad vi ska ge Elias eftersom han fortfarande är dålig i magen. Hon sade att kokt ris och fisk samt kalkon är superbra för bebbemagar. Ska gå och påbörja lite matlagning...

Idag har vi klivit upp tidigt, som alla andra dagar... MEN idag hade vi en tid att passa. Dagen D var framme för sambon. Visdomständerna skulle dras ut. 9,15 satt vi i bilen på väg till sjukhuset. Han var supernervös, eftersom hans trevliga (?) arbetskamrater skrämt upp honom. TACK för det! Vi kom fram och han fick gå in. Sköterskan sade att det tar ca 30-40 min. Det var ju bra, tänkte jag och gick för att besöka min mamma. Bebben sov och sov. MEN vaknade efter en stund. Han lekte lite med mormor och åt lite lunch. Som vanligt sket han MEN eftersom han itne är riktigt bra i magen, så hade han skit ända upp i nacken och vi gick för att byta... Då ringer de från operationen och meddelar att Tommy är klar. Så vi speedade på och gick upp till honom... Han mådde förhållandevis bra men var lite blodig runt munnen. Han hade fått massor med bedövning. Tommy berättade att de fått KLYVA tanden i FYRA delar, kan ni fatta?! Det låter fruktansvärt! Tandläkaren var vänlig nog att upplysa Tommy om att det var det värsta hon gjort. Det tog TVÅ timmar!

Nu är vi alla fall hemma, så fortsättning lär följa! Nu sover bägge mina prinsar på sängen...

BILDER!

stj?rngossen


Här sitter vår bebben på köksbordet. Han är inte så piggelin - samma dag fick han dåligt i magen. Tröjan är ny MEN efter EN TVÄTT så ser den ut att vara urtvättad. TRIST! Även om inte tröjan i sig var speciellt dyr, så är det en principsak, den kan väl hålla i färgen några tvättar...

Bebben...

Bebben ligger på sängen invirad i handduken... USCH - vad han är go! Jag pussar honm jämt och ständigt. Mamma sa att det är bäst att passa på medan han är liten för när han blir stor då får man inte pussa ngt mer...

brottaren

Här är bebben nybadad och smilar upp sig framför kameran. Kan inte fatta hur mkt glädje en liten bebbe kan skänka.

Imorgon ska Tommy dra TVÅ visdomständer, ska nu umgås lite med honom. Tkr vi umgås lite MEN det är väl så det ska vara när man har småbarn...

Det går inte att ladda upp bilder...

... jag blir ju tokig. Först strular bloggen i TVÅ veckor och nu kan man inte ladda upp bilder! ATTANS!!! Nåja- bilder kommer...

Idag har bebben mått mkt bättre än i helgen. Han har sovit nästan hela dagen och bara varit vaken få stunder. Matlusten har inte riktigt kommit tillbaka. Har ju varit och haft domarutbildning hela kvällen och Tommy har varit hemma med Elias - han har ätit en hel gröttallrik. HEJA BEBBEN! Bara han inte får magknip och ska vara vaken i natt. Jag pallar inte det! MEN MEN man har ju valt det själv.

Ska försöka fixa med bilderna... TAKE CARE!

En liten bild

En liten bild
Bebben har fått nya kläder av mormor, som vanligt! TACK MORMOR! Du vet om att du inte behöver handla... men fortsätt gärna
.

ÄNTLIGEN!

Det har varit ngt fel på bloggen.... LÄNGE! Så det är inte av slöhet som jag inte uppdaterat. Har egentligen inte tid att blogg nu - har en massa annat att göra.

KORT OM VAD SOM HÄNT: Bebben har magsjuka, en otäck variant. Han bajsar en gång i timmen, det bara rinner ur honom. Det hela började med att jag i torsdags mådde jätteilla. Var i Boden hos mamma men var tvungen åka hem. Fick feber och blev jättedålig. Tommy fick komma hem från jobbet och ta hand om bebben. Jag sov från kl 13,30 till dagen därpå, nästan i ett svep. Under fredagen var vi inne och tog det lugnt MEN under kvällen började bebben att kinka. På lördagen fick han diarré och började kräkas. Samma dag fick Tommy taskigt i magen. LÄNGE LEVE TVÄTTMASKINEN - kan jag säga. Jag har tvättat miljoner maksiner i helgen och tack för att vi har maskin i lägenheten.... Under söndagen var det likadant. Det bara rann ur bebben... STACKARS BEBBE! Men han verkar det inte bekomma särskilt mkt. Han är glad och pratig som vanligt. Skillnaden är att han är extremt gnällig på kvällen och ska bara vara med mamma, pappa duger inte.

Nya bilder kommer ... har utbildning ikväll måste fixa. Jag återkommer!