Hej!

Imorgon brummar vi iväg till Lycksele och djurpark och vattenland. Fick inte som jag ville - åka till Kolmården - men Lycksele är ju nästgårds. Endast 30 mil! bort.

Elias vaknade precis för en liten stund sedan och pratade om björnar. Kan hänga ihop med att hans farmor såg en björn i går kväll (hon var på väg hem efter att ha besökt en väninna ute i skogen - kom det upp en björn på vägen - ... och vi ska ju se björnar på djurparken :) Det är bestämt att vi ska sova en natt men om jag får bestämma så blir det nog två.

Igår gjorde jag debut som HD på fotbollsplanen. Det gick hyfsat, det var inte det bästa jag gjort i min karriär men det var inte sååå dåligt heller. Det är inte alltid man får blåsa straffar men det fick jag igår i 88:e matchminut. Skitkul! Solklar straff dessutom, annars hade jag inte blåst...

Idag har jag och min lillebror varit ut i bärskogen för att plocka hjortron och gissa hur det gick. Vi fick tag i FEM stycken...! Fattar ni så dåligt bärår det måste vara i år. Nåja, vi fick i alla fall tag i ett par liter blåbär och brorsan säger att det är hjärnans bästa vän. Så nu ska det tuggas en massa blåbär!

Elias polare Kevin med bihanget mamma har varit förbi en sväng och det är såå skönt att få veta att min unge inte är den jobbigaste i världen. Det finns de som har det exakt lika jobbigt som oss. Det skiljer endast ett par dagar mellan Elias och Kevin. De är så söta när de leker tillsammans eller det kan vi ju diskutera, leker på egen hand, brevid varandra - hur gulligt som helst. Idag saknades bara radarkompisen Tilde, hon var på badstranden...

Hoppas ni har det bra och passa er för björnarna!



KRAM


Värme...

Idag är det lika varmt som igår. På förmiddagen var det inte sååå jättevarmt MEN nu... och här sitter jag :) Vi ska åka till mormor och snåläta lite. Har tvingat henne att bjuda oss på middag idag, alltid är hon bra att ha till ngt.

Vi har varit ute hela förmiddagen. Elias ville knappt komma in och äta lunch men till slut vann jag, som vanligt - nästan. Nu sitter han med Fredrik och spelar X-box. Han kan behöva sitta still en liten stund.

Ikväll ska jag döma och det känns otroligt skoj. Det är ett tag sedan. Håll en tumme för mig.

KRAM

Mer semesterbilder...


Kevin kom på besök och ville prova Elias fyrhjuling och det tog inte en lång stund innan de kom på att bägge två kunde åka samtidigt. Notera vår superfina gräsmatta. Vi använder den fullt ut nu... såddes in under midsommar helgen :)


   
Vi brummade ivg till Kypas för att besöka den årliga marknaden i Överkalix. Vi gick knappt på marknaden vi höll till på tivoliområdet... Undrar varför????

     
Elias fick åka färja för första gången i sitt liv. Han var sååå spänd att han somnade när vi åkt över.

     
Bild 1- Morfar har en ren på baksidan.
Bild 2- Elias kaxade till sig och sade att han skulle sova med morfar MEN ångrade sig när det blev dags.
Bild 3 - Morfar och Elias vilar.
Bild 4 - Elias badar i Ruona.

     
Bild 1 - Elias hittade mobbe Stefans gamla radiostyrda bil och den var superkul att jaga.
Bild 2 - Huset i Kypas.
Bild 3- Vi var ju som bekant på semester till Kypas och då fick vi allt serverat. TACK för det!
Bild 4 - Elias putsar MC-n med morfar och Mona.

     
Vi anlände sedan till gammelmormor i Bondersbyn. Första bilden visar huset.
Bild 2- Fikapaus på bron.
Bild 3 - Vila på soffan.
Bild 3- Elias fikar (igen!) med gammelmormor.


Här är Elias och Kevin på väg till Tildes kalas... Bestämda steg!


Gammelmorfar kom förbi... Elias gillar honom jättemkt. Det är inte ofta han vill upp i knä på ngn annan än mig och Tommy MEN med gammelmorfar är det inga problem... KUL!

     
Bild 1 - Eftersom vi inte haft ngn gräsmatta att varit på så har Elias inga kuliga saker på gräset. MEN det går lika bra att våldgästa grannarna. Här lånar vi deras rutschkana och åker ner i poolen. För er som har småbarn - detta måste ni prova. Vi ska köpa en kana till Elias...
Bild 2-4- Idag på stranden.


VACKRA UNGE!



Här har Elias äntligen somnat. Tog ca. 90 minuter ikväll.... Precis innan han somnade la han armen om mig och sa - mamma, jag älskar dig. Snacka om att tårarna sprutade.



Hoppas ni alla har det bra därute! STOR KRAM

SEMESTER!

Åhhh - vad det är sköööönt att bara vara ledig... Nu har värmen kommit och det gör ju inte saken sämre. Idag har vi njutit på badstranden och vi höll inte på att få hem vår lille kille. Han ville bara bada och skotta i sanden.

Detta har vi pysslat med under de senaste veckorna:
       

     
Elias fyllde ju som bekant TVÅ år och det firades i dagarna TRE. Han beställde jordgubbstårta med grädde...
Bild 1 - Ljusen blåses ut.
Bild 2 - Mätt i magen.
Bild 3 - Lek med mobbe Stefan.
Bild 4 - Hjälper pappa att skruva ihop skottkärran.
Bild 5 - Leker med tåget.
Bild 6 - Rasmus (världens sötaste unge) satt mest tyst och tittade.
Bild 7 - Elias får en grattiskram av Tilde.


Lek hemma hos Rasmus mormor och morfar.

     
Bild 1 - Lek med kusselin Mathias. Jag tkr verkligen inte om grushögen vi har på uppfarten och JA Tommy det är en pik.
Bild 2 - Prommis med pappa.
Bild 3 - Elias tyckte pappa gick för sakta, så han gick på en egen prommis.



Elias öppnar sitt jättepaket som han fick av morfar. Tyvärr har jag ingen efterbild MEN det var en jättetraktor med skopa i paketet. En sån man trampar runt med...


Elias äter en grillad hamburgare. Ser ni vilken stil han har...

Helgen gick...

å fort! Fattar inte vart tiden tar vägen... Nåja - vi har inte gjort ngt speciellt utan bara tagit det lugnt och myst. Igår var vi på leklandet och lekte i flera timmar. Jag och Tommy var supersvettiga när vi kom hem. Elias var oxå svettig men det bekom inte honom. Kul hade vi i alla fall. Jag rekommenderar Leos... TILL ALLA!

Idag har vi varit på kalas. Kevin blev 2 år! Fattar ni vad tiden går fort...? Jag bad Tomnmy byta batterier i kameran  och vad gör han... HAN tar gamla batterier! Kul?!?!?!? Inte så glad! Men men... ska flörta med Eivor så kanske vi kan få några kort i alla fall. Håll en tumme!

Nåja, nu är det i alla falla dags för Sex and the city.

KRAM

Lägger in de bilder jag har i datorn :)

       
1. Elias är bara för söööööt!
2. Plåster är hans grej! Det ska vara Batman, Disney - det duger inte med några vanliga.
3. Monster är också ngt som vi pratar om varje dag. Vi måste kolla under sängen innan han ska sova och är det ngt där under skriker vi BUUUU. Han vill höra monstersagor men det får han inte eftersom han då får svårt att sova...


Pratar med morfar...

        
Heldag på Hägnan med Tilde. Jag rekommenderar er med småbarn att åka dit. Det var inte speciellt bra väder den dagen men det fungerade med våra barn. Kan tänka mig att det blir för hett om det är riktigt varmt ute.

  
Elias får prova spela X-box. Vet inte vad jag tkr om att han vänjer sig redan.... Måste fundera. Just nu är det i alla fall väldigt gulligt när han sitter och försöker spela. Enorm koncentration.

     
Ett besök på Tommys jobb renderade i lite truckkörning. Notera att Elias har tungarn rätt i munnen.

        
Drömmen gick i uppfyllelse när Elias fick kliva in och SITTA i en lastbil. Snacka om att bli mallig :)


Lite traktorkörning med pappa...

  
Elias är alltid sååå himla glad när han får åka till Tommys jobb. Det är rena himmelriket!


En dag har vi hunnit med att bada. Då bar det av till Boden och Björknäsbadet. Mobbe Stefan och mormor fick äran att följa med. Det var härligt. Jag kunde ligga och sola en liten stund, läsa och mysa. Elias badade hela tiden MEN bäst tyckte han om att duscha varmt när badandet var slut... Glassen var god!

        
1. Elias dummar sig med badringen.
2. Dusch med mobbe Stedan. Skönt sa Elias.
3. Paus för glassätning, efter lång stund i vattnet.
4. Min lilla kille och jag.







Vi var på begravningen eftersom min farbor fick lämna jordelivet alldeles för tidigt. Endast 59 år gammal. Sänder en tanke till hans närmast anhöriga. Elias var med på begravningen och muntrade upp stämningen något för alla. Min pappa var nog gladast av alla för det. Det var en oerhört vacker stund i kyrkan och jordfästningen var fin. MEN begravningar är jobbiga!

Nu är ELIAS två år...!

Gårdagen gick av bara farten. Det började med att Elias hittade alla sina paket som han prompt skulle öppna... KUL start! Han fick öppna ett och nöjde sig med det ett par timmar... Morfar kom på motorcykeln vid lunch och hade med sig ett pkt. Lycka! Efter det sov vi ett par timmar, fixade middag - sen kom hela tjocka släkten och huset blev fullt. Elias fick öppna våra pkt innan middagen och ögonen var stora som tefat. Skottkärran blev snabbt en STOR FAVORIT! Tack alla för traktorer, lastbilar, kläder osv. Hasse och mormor kom med ett elektriskt tåg och det lektes med detta tåg halva natten. Klockan var efter 22 innan han lade igen sina ögon för natten. Inte sov han ngt längre för det - knasiga unge. Han stod imorse vid sängen och sa mamma dricka. Då var det bara att kliva upp och döm om min förvåning när tåget snurrar runt efter spåret. Undrar hur länge han varit uppe.

TACK alla för alla fina presenter...!

Idag har vi varit ute och lekt med alla barnen på gatan. Elias blev ratad av de stora pojkbarnen... Han blev lite deprimerad och vill gå in MEN så kom han på att han kunde gå till nästa granne. Det var skönt att vara ute men vi var ganska trötta. Mormor svängde förbi för en bebbedos... De lekte och lekte och lekte lite till. Elias blev sååååååå trött. Vi vilade efter lunch ett par timmar. Det var nog skönast för mig. Jag älskar att sova! Kan sova vart som helst och när som helst, det har jag ärvt efter min mamma.

Rasmus med bihang har varit här. Elias var inte lika exalterad som han brukar men det kan bero på att han har så mänga nya leksaker att leka med. MEN jag fick hålla Rasmus och han trivdes ganska bra.... han somnade! Jag blir en bra barnvakt :) Rasmus hade vuxit - ENORMT MKT! Det är ju inte ens två månader sedan vi träffades sist... Kan inte fatta att tiden gått så fort. Ska boka resa till Sthlm snart, måste bara kolla så att de är hemma...

Tilde och hennes mamma + kusin kom också förbi. TREVLIGT! Tilde har blivit så enormt härlig, en riktig tjej. Kommer säkerligen att bli en tjej med attityd. Hon puttade Elias så att han blev rädd för henne. Det gick över ganska fort.. Sen jagade de varandra runt en stund och det var så härligt att se. Tänk att de har känt varandra ända sedan de låg i våra magar.... 

TACK RASMUS OCH TILDE  för superfina paket!

Har tyvärr inga bilder än men de kommer... Måste hitta sladden :) KRAM

Snart är min bebbe 2 ÅR!!!

Kan ni fatta?!?!? Har ingen som helst aning om hur det här gick till. Nu är det alltså exakt TVÅ år sedan, jag låg på sjukhus och hade jätteont... Jag kommer knappt om jag hade ont men det gjorde troligen det. Elias föddes 16.45 den 9. Akut kejsarsnitt. För er som undrar har vi ingen tvåa på gång (eller fyra) beroende på hur vems perspektiv man väljer att titta ur... I dags läget har vi då inte tid med någon fler eftersom Elias tar ALL tid... men men man vet aldrig vad framtiden visar. Jag vet att jag definitivt vill ha fler barn, gärna två till! Tommy är nog rätt mättad - eller?!?!? Det är bra att träffa många bebbar, då blir Tommy jättesugen på bebis. SKAFFA många barn ni som befinner er i min närhet. Men gör det inte nu, jag vill nog vänta ngt år till.... Förresten vet man ju inte om man kan få fler barn. Det är ju ett rent lotteri!

Nåja, slut svamlat om det här nu. Ska visa lite bilder på vad vi pysslat med under denna sköna lediga tid. Fattar ni att jag är ledig FEM VECKOR till!!!!


        
1. Elias och farbror Göran är på prommis.
2. Kollar tempen i poolen. Det har ju inte varit ngt riktigt badväder - SOLEN kom fram!
3. Matbild.
4. Elias och jag räddade en nyckelpiga och det är den han pekar på.


Elias med kusselinen Alva.

   
Playdate i lekparken med mobbe Stefan.

Det är lite som hänt... Mer kommer när tid finns.

KRAM  

Vi lever...

Vill bara snabbt meddela att vi fortfarande lever och mår ganska gott. Under dagarna myser vi för det mesta. Idag har mormor och gammelmormor varit här. TACK för bullarna och sällskapet! Imorgon ska vi köpa utemöbler. Till helgen bär det av på begravning, min farbror Börje har lämnat jordelivet. Jag skänker en tanke till hans familj.

Det rullar alltså på hela tiden och fooooort går det. Snart ska man börja jobba igen MEN det dröjer än ett tag. Gräsmattan gror och häcken börjar ta form. KUL! Bilduppdatering kommer.... när jag ids :)

Håll tummarna för sol och värme imorgon. VI VILL BADA!

KRAM